Houten paneel
Culinair banner.jpg
 
Houten paneel

Culinair met kids. Wildburger van ree.

Maandelijkse rubriek. Dit recept komt van Jessica Lemmens

Steevast staat er wildburger op ons weekmenu.  Eis van de kinderen. Deze maand is het meibok. Het gehakt is van een zelf gestrekte ree. De kinderen hebben de waarden van “eigen kweek” goed begrepen. Zelf gestrekte bok, eieren van onze kippen, tomaten uit onze serre en aardappelen van bij de grootouders. Onze eigen korte keten.

Bereiding : gemakkelijk

 

Frieten op traditionele wijze bakken. Wassen , snijden , afdrogen. Voorbakken op 150°. Opzij houden tot burgers gebakken worden, dan een tweede keer frieten bakken op 190°.

 

Garnituren goed wassen en snijden.

 

Reegehakt : +- 150gr/pp

Kruiden peper en zout. Rollen en persen tot burger. Daarna goed kruiden met Scandinavian Forest kruiden (de favoriete kruiden van de kinderen).

De ingrediënten voor de dressing in mengbeker doen en mixen (regelmatig tempo) tot de gewilde consistentie. Broodjes verwarmen en overlangs doorsnijden. De twee binnenkanten insmeren met de dressing, burger erop leggen dan de kaas en de groenten. Op bord schikken met de frieten en smakelijk.

Ingrediënten.

Burger en frietjes

  • 600 gr Reegehakt

  • Burger broodjes

  • 1 kg aardappelen

  • Salade

  • Cheddar kaas

  • Augurken

  • 3 eieren

  • Tomaat, geraspte wortel, uiringen 

  • Kruiden: Scandinavian Forest is een topper, peper en zout.

 

Dressing

  • 2 eieren

  • 1 eetlepel natuurazijn

  • 1 eetlepel Citroensap

  • 1 eetlepel mosterd

  • 5 dl olijfolie

  • 1 eetlepel ketchup

  • 1 koffielepel Schotse Whiskey

  • zout

 

 

Vergeet zeker niet deel te nemen aan Tournee Wildfilet! De wedstrijd waar je prachtige prijzen kan winnen door simpelweg een foto van een wildbarbecue te posten...Meer dan de moeite waard!