top of page

Jagersliga, nu ook officiële gesprekspartner 'Jacht' voor de Vlaamse Overheid.Het is eindelijk zo ver! Jagersliga is nu ook één van de officiële gesprekspartners op het gebied van jacht voor de Vlaamse Overheid. De eerste persoon die Jagersliga voorstelde en door de minister werd goedgekeurd, is Aagje Veys. We laten Aagje even aan het woord.


Ik ben lid geworden van Jagersliga omwille van 2 redenen.

Jagersliga is een positieve vereniging die bestaat uit een team enthousiaste mensen dat met feiten de jachtbelangen in de ruime zin van het woord behartigt. En dat is ook mijn visie. Wij jagers moeten stoppen met dat Calimero-gedrag. Met geklaag, gezaag en gekanker dat iedereen tegen de jacht is, geraak je niet ver. Jagersliga draagt op een vernieuwende, positieve manier uit dat jagen geen synoniem is van doden. Dat jagen ook het veld ingaan is zonder wapen om na te gaan hoe het met de fauna is gesteld. En neen, niet enkel het wild dat geschoten wordt, maar ook controleren hoe het o.a. met de kieviten is gesteld.

Toen ik mijn jachtverlof haalde, heb ik enorm veel negatieve reacties gekregen. Iemand noemde me zelfs moordenaar. Na positief in dialoog te gaan, snapt het merendeel van de mensen uit mijn omgeving waarom ik jaag. En genieten ze mee van wat ik oogst. En degene die me moordenaar noemde? Ze zou dolgraag eens een dagje meegaan om het allemaal beter te begrijpen. En die positieve dialoog gebeurt met respect voor ieders mening, zoals je als jager respect hebt voor de natuur. En met feiten. Ondanks dat jagen voor velen onder ons een passie is, moeten we soms onze emoties opzij zetten, en met feiten de dingen durven benoemen.


Met vriendelijke groeten,

Aagje Veys / Jagersliga


133 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kramsvogel.

Comments


bottom of page