top of page

Rapporteren zieke en dode reeën


We melden het vorige week al. Sinds kort komen meldingen binnen uit Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant van dode reeën of reeën met diarree die sterk vermagerd zijn.


Jagersliga nam net als Hubertus Vereniging Vlaanderen, ook contact op met ANB en INBO, maar op dit moment is nog geen duidelijkheid over wat er precies aan de hand is. ANB heeft enkele jaren geleden een protocol opgemaakt voor de aanpak van ziektes bij wild in de vrije natuur. In principe moet dat dus doorgegeven worden via vogelbescherming, maar om zelf de omvang mee te kunnen monitoren, heeft Hubertus Vereniging Vlaanderen een online meldpunt voor verdachte waarnemingen geïnstalleerd. Hubertus Vereniging Vlaanderen gaat vervolgens aan de slag met de melding zoals gestipuleerd volgens het protocol.


Als jager wil je zieke dieren zo snel mogelijk uit hun lijden verlossen, maar helaas is een sanitair afschot van een ziek dier (waarop de jacht niet open is) momenteel nog niet toegestaan in Vlaanderen! Zowel Hubertus Vereniging Vlaanderen als Jagersliga zetten ondertussen druk op de bevoegde overheidsdiensten om een versnelling hoger te schakelen en, indien nodig, het protocol aan te passen waar nodig. De situatie op zijn beloop laten, kan niemand zich permitteren.


Help dit bericht mee te verspreiden onder jagers, wildbeheerders en natuurliefhebbers. Hoe meer data, hoe gerichter de sector en de overheid kan optreden. (Dank.)
Team-Jagersliga

115 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Goed gezien

Comments


bottom of page