reefilet-001c.jpg
Peter-01.png
tournee reefilet logo-a.png
tournee reefilet logo-b.png
tournee reefilet logo-d.png
tournee reefilet logo-c.png
tournee reefilet logo-e.png
peter de clercq.png
yakiniku.png
foto-02.png

TOURNEE WIE?

Op 1 mei ging de jacht op de reebok in België terug open. Mei en juni zijn dan ook de maanden waar heel wat jagers nogal wat tijd spenderen om reewild te observeren en te selecteren welke bok ze uiteindelijk gaan schieten. Juli is dan weer de maand waar in zowat alle tuinen in België, de bbq wordt gebruikt. De combinatie van jacht en bbq inspireerde ons voor 

TOURNEEWILDFILET

 

Wij willen mensen warm maken om niet enkel in de winter een stukje wild te eten, maar ook in de zomermaanden te genieten van wild op de bbq. Tegenwoordig draait alles rond ecologische en biologische voeding en wat is dat meer dan wildbraad? Vlees van wild is op beide vlakken absoluut de meest verantwoorde voeding (zelfs meer dan groenten!) die je kan vinden en is daarnaast ook nog eens superlekker en gezond.

INSPIRATIE?

 

Bekijk de video's die Peter De Clercq met Yakiniku en Eldurapi voor de Jagersliga gemaakt heeft als inspiratiebron! 

foto-01.png
140472232_107119194703403_87519400738712

PETER VAN DE ACTIE

is niemand minder dan Peter De Clercq. Hij is eigenaar en chef van restaurant Elckerlijc en is een ware vuurmeester en barbecue-specialist. Hij is gewezen wereldkampioen barbeque met het Belgische team in Jamaica. Hij is auteur van kookboeken en is te zien in verschillende kookprogramma's op VTM en ondertussen ook al op de Nederlandse tv.

Samen met zakenpartner Eddy Derick brengt hij onder de naam EldurApi, een hele range van bbq-attributen en producten uit.

peter de clercq.png
Houten paneel
fork-small.png
foto-05.png

WAT MOET JE DOEN?

 • Neem een originele foto van jouw wild-barbeque 

 • Stuur een mail naar tournee@jllc.be met je foto en de link naar jouw fb of instagramprofiel.

 • Plaats de foto op je FB en/of Instagramprofiel

 • Als tekst: Wildbbq met (h)eerlijk vlees! Ja(gersliga) natuurlijk!

 • Zet de 4 onderstaande hashtags (#) bij je foto

  • #tourneewildfilet​

  • #jagersliga

  • #yakinikugrill

  • #eerlijkvlees

Hoe meer mensen zien dat wild heel lekker is op de bbq, hoe beter! Foto's zijn niet beperkt tot enkel een foto van wild op de bbq. Gebruik je creativiteit. Dat kan bijvoorbeeld ook een mooie foto zijn van een gedekte tafel, van een gedresseerd bord of van een gezellig familie-etentje bij de bbq. Het is uiteraard wel de bedoeling dat de foto genomen wordt als je een wild-barbeque organiseert.

hashtag.png
foto-04.png
shutterstock_1129998575-small.jpg
yakiniku.png

Ondanks het feit dat dit voor elke jager een uitgelezen kans is om jacht opnieuw in een goed daglicht te zetten, willen wij aan iedereen die de moeite doet om aan onze actie deel te nemen, een schitterend prijzenpakket aanbieden.

Je zou voor minder deelnemen!

WAT KAN JE WINNEN?

1 grill de table rond Yakiniku

d'une valeur de € 298.98

yakiniku-ronde-shichirin-teppanyaki-hiba

YAKINIKU 

« Beefing up the people », est la devise de ces Japonais. Rassemblez les gens autour d’un repas et griller vos viandes sur un gril japonais traditionnel. Une belle soirée d’été en famille ou entre amis. La table remplie de bonne nourriture et grillades – qu’est-ce qu’il vous faut de plus ? Une soirée avec un merveilleux programme où vos invités peuvent profiter d’un gourmet estival. Les shichirins YAKINIKU sont fabriqués à la main à partir de céramiques de haute qualité.

WORKSHOP KAMADO WILDBBQ

twv € 240,- (per pakket van 2 personen)

Een workshop wild-bbq met Peter de Clercq als lesgever?

JE KAN HET WINNEN!

Samen met YAKINIKU geven wij 7 koppels de kans om zo'n fantastische workshop te winnen! Een opportuniteit die je niet kan laten liggen uiteraard. Peter zal je tonen hoe je van verschillende wildsoorten, heerlijke gerechtjes kan maken. De workshop gaat door in 'the cave' van YAKINIKU op 22/10/2021 vanaf 18u00

workshop-19.jpg
workshop1-19.jpg

JOURNÉE DE CHASSE EN POUSSEE SILENCIEUSE (EUPEN)

d'une valeur de € 200,-

Une forme de chasse qui a gagné beaucoup en popularité en Belgique ces dernières années est la poussée silencieuse. Si vous appliquez cette façon de chasser comme il se doit, le résultat est meilleur qu’une chasse classique en battue et le gibier est beaucoup moins perturbé. L’autorité dans le domaine des chasses en poussée silencieuse est Dirk Graind’Orge. Avec René Dhamen (DNF), Dirk aide les titulaires de droits de chasse à transformer leur chasse de battue en chasse de poussée silencieuse.

Gagnez une journée de chasse de poussée silencieuse!

La journée de chasse aura lieu à Eupen le 26/11/2021

MESSENSET ‘FOREST LINE’

Berlinger Haus - twv € 60,-

Berlinger Haus Forest Line.jpg

Een set messen op een standaard van 6 BERLINGER HAUS elementen uit de FOREST LINE serie. Roestvrijstalen messen extra gecoat met een hoogwaardige antiaanbaklaag. Uitgerust met handvatten die mahoniehout perfect imiteren, bedekt met een zeer duurzame dunne laag siliconen voor een veilige grip onder alle omstandigheden. Het geheel zit in een effectieve kartonnen doos. De messen passen in de FOREST LINE kookgerei serie.

_7509722.jpg
Houten paneel
hashtag.png

WEDSTRIJDREGLEMENT

 1. Organisator: Jagersliga / Ligue des Chasseurs vzw Temselaan 100A - 1853 Grimbergen

 2. Periode: de campagne gaat door van 1/07/2021 tot en met 31/07/2021. 

 3. Wedstrijd: De wedstrijd zal georganiseerd worden via social media en heeft de bedoeling tot het promoten van eten van wild en het promoten van de weidelijke jacht in het algemeen.

  • Elke natuurlijke persoon gedomicilieerd in België of Nederland met een geldig e-mailadres en een sociale media account kan aan deze wedstrijd deelnemen behalve de bestuursleden (en hun gezinsleden) van Jagersliga vzw. Zij kunnen deelnemen maar kunnen geen prijzen winnen. Deelnemers onder de 18 jaar dienen goedkeuring van hun ouder(s)/wettelijke vertegenwoordiger(s) te verkrijgen alvorens aan de Wedstrijd deel te nemen.

  • Toegang tot deze wedstrijd gebeurt via sociale media (facebook en/of instagram).

  • De namen van alle deelnemers die de wedstrijd correct volgen, zullen in een trommeltje gedeponeerd worden en zullen door een onschuldige hand getrokken worden.

  • De deelname aan deze wedstrijd is gratis en verbindt geenszins tot de aankoop van welk product of dienst dan ook.

  • Verschillende deelnames per persoon worden toegestaan.

  • Iedereen mag deelnemen aan de wedstrijd, maar kan pas winnen na het correct uitvoeren van de gevraagde actie.

 4. Winnaars: De winnaars worden op de hoogte gebracht via de sociale media. Door deelname verleent de prijswinnaars zijn/haar toestemming aan de Jagersliga om zijn/haar naam te gebruiken voor het publiekelijk bekendmaken van de winnaar.

 5. Prijzen: 1 YAKINIKU ronde tafelgrill / 7 workshops wildbbq onder leiding van Peter de Clercq / Een drukjachtdag in Eupen / Messenset Forrest Line.

 6. Reglementswijzigingen: De organisator behoudt zich het recht voor om in elke afzonderlijke jurisdictie de wedstrijd op elk ogenblik op te schorten of in te trekken indien zij daartoe gedwongen wordt omwille van wettelijke redenen of omwille van dwingende zelfregulerende redenen, zonder enig recht op compensatie of tegemoetkomingen ten aanzien van de deelnemers. Indien er wijzigingen aan het reglement gemaakt worden, zullen die meegedeeld worden op deze pagina

Deze wedstrijd staat onder toezicht van het gerechtsdeurwaarderskantoor LOMBARDI-SANTY te Gent