top of page

WIJ
ZOEKEN
JOU!

shutterstock_2042557844-2_edited.png

Wil jij ook deel uitmaken van één van onze regionale teams? Jagersliga zoekt jou!

REGIONALE TEAMPLAYERS

3 REDENEN WAAROM DIT (N)IETS VOOR JOU IS!

 1. Wel als jij een teamplayer bent!

 2. Wel als jij jacht wil helpen uitleggen!

 3. Wel als jij van aanpakken weet!

 1. Niet als bulderen jouw stijl is!

 2. Niet als ethiek je niets zegt!

 3. Niet als een 'titel' belangrijk is!

WAT IS JE FUNCTIE?

Je bent gebeten door alles wat met jacht te maken heeft en je wil je ervaringen (dat kan zowel op jachtgebied of op andere gebieden zijn) benutten in een vriendschappelijke, positieve omgeving. Je hebt interesse om de regionale werking van jouw team mee te helpen uitbouwen en een handje te helpen waar nodig. 

WAT WIJ VRAGEN?

We vragen niet dat je dagelijks verschillende uren met Jagersliga bezig bent (dat mag uiteraard wel ;-)) maar we vragen wel een minimale inzet. Naar de regionale meetings komen om enkel iets te drinken is uiteraard niet de bedoeling. Alle hulp is meer dan welkom en je kan op heel wat verschillende manieren de handen uit de mouwen te steken en meehelpen. Iedereen heeft zijn/haar sterktes! Dat kan werken met je handen zijn, maar dat kan uiteraard ook administratief of organisatorisch zijn... 

 

WAT WIJ BIEDEN?

Wij bieden je vriendschappelijke en dynamische sfeer in een boeiend team in jouw regio waar je jouw ideeën kan verwezenlijken. De maandelijkse teammeetings met gelijkgezinde mensen zijn plezant en gericht op hun uitwerken van die ideeën.

Ben jij positief ingesteld en wil je Jagersliga verder helpen uitbouwen? Contacteer dan de teamverantwoordelijke van jouw provincie!

Bij Jagersliga is iedereen die een goeie instelling heeft, van harte welkom. Leeftijd, geslacht, religie of ervaring speelt hier geen rol.

West-Vlaanderen : wauter@jllc.be

Oost-Vlaanderen : michael@jllc.be

Vlaams-Brabant : karel@jllc.be

Antwerpen : evelien@jllc.be

Limburg : stijn@jllc.be

DOELSTELLINGEN

Voor de regionale teams zijn er geen vooropgestelde doelstellingen. Iedereen is er vrijwillig en het moet sowieso leuk zijn. De enige voorwaarde is dat alles wat gedaan wordt, positief is. Het is de bedoeling dat de werking lokaal gelijkaardig gebeurd als nationaal, maar het is allerminst de bedoeling dat het nationaal bestuur alles voorkauwt of dicteert. Creativiteit en inzet in die regionale teams is van groot belang. De teams moeten zelf met zotte ideeën komen. Wanneer die voorstellen regionaal en nationaal goedgekeurd worden, moeten die ook regionaal (kan voor grotere projecten uiteraard ook samen met andere teams) uitgewerkt worden.

In de regionale teams is ledenwerving uiteraard één van de speerpunten. Zonder leden, geen vereniging! Naast vanzelfsprekend jagers, zijn ook landbouwers waar jullie jachtgronden aan huren, lokale slagers, restaurateurs (CHEF-leden), traiteurs, familieleden en iedereen waarvan je weet dat ze de jacht genegen zijn, belangrijk! Voor amper €1/jaar worden niet-jagers via onze maandelijkse nieuwsbrief, op een positieve manier op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen in jachtland. De 6 soorten lidmaatschappen kunnen jullie vinden op jagersliga.be/lid

 

Om regionale teams voeling te geven met het nationaal bestuur en om meer structuur en transparantie te creëren tussen nationaal en regionaal:

 1. Regionale teams komen minstens 1 keer per maand samen.

 2. Teamverantwoordelijke brengt zijn/haar team tijdens die meetings op de hoogte van wat er nationaal gebeurd.

 3. Na elke regionale meeting wordt een verslagje gestuurd naar bestuur@jllc.be zodat het nationaal bestuur ook op de hoogte blijft.

 4. Regionale voorstellen worden volgens onderstaand draaiboek uitgevoerd.

 

Hoe regionale voorstellen/ideeën uitwerken:

 1. Je hebt een tof idee of voorstel dat je wil bespreken.

 2. Je geeft dat voorstel door aan de teamverantwoordelijke zodat dat op de agenda komt bij de eerstvolgende regionale meeting.

 3. Nadat je op de regionale meeting je voorstel uitgelegd hebt, wordt het voorstel besproken regionaal en goedgekeurd of afgekeurd.

 4. Bij regionale goedkeuring wordt het voorstel via mail aan het nationaal bestuur voorgelegd en goedgekeurd of afgekeurd.

 5. Bij goedkeuring nationaal ben jij verantwoordelijk voor jouw voorstel/project.

 6. Je werkt via een draaiboek alles in detail uit. (tijdlijn met doelstellingen/manier van werken/planning/kostenplaatje/…)

 7. Wanneer jouw voorstel helemaal tot in de puntjes is uitgewerkt, dan wordt dat opnieuw doorgestuurd naar bestuur@jllc.be

 8. Het nationale bestuur neemt jouw project door en geeft definitief antwoord met eventuele bedenkingen/opmerkingen.

 9. Dan ga je aan de slag en brengt regelmatig verslag uit naar bestuur@jllc.be van de vooruitgang van jouw project.

bottom of page