WILD VOOR ALLEN

Nog steeds is er veel armoede in ons land en Covid-19 slaat op economisch vlak heel hard toe. Het aantal mensen dat daardoor in financiële moeilijkheden terecht komen, groeit dag na dag. Wij willen daar als mens, als jager en als nieuwe jachtvereniging iets aan doen! 

NIET ENKEL EEN HART VOOR DE NATUUR...

jagersliga-wildburgers-web.png

Oproep Voedselbanken

 

Na een oproep van de Voedselbanken in de pers, besloot ons team de handen uit de mouwen te steken en te helpen. In samenwerking met verschillende jagers, jachtgroepen en met wildverwerkers La Fagnarde, Wildhandel Vermeersch en Belgibier, schenken wij op 30 november niet minder dan 18.000 (h)eerlijke wildhamburgers aan de Voedselbanken. De hamburgers zijn verpakt in 1800 pakketten van 1kg. 

Tekort aan wild

 

Omwille van de corona-pandemie is er enkele weken een verbod op druk- en drijfjachten in Wallonië geweest waardoor de toevoer van wild helemaal teruggevallen is. Daarom kunnen wij op 30/11 helaas niet de beloofde 25.000 hamburgers leveren, maar omdat wij ons uiteraard aan onze belofte zullen houden, worden de 7.000 extra hamburgers in maart geleverd. De actie gaat dus door en alle jagers worden nogmaals opgeroepen om hieraan mee te werken. Toon je goed hart!

Druppel op een hete plaat

 

Dat deze actie misschien een druppel op een hete plaat is, akkoord, maar laat ons duidelijk zijn dat alle beetjes helpen! Niets doen is uiteraard gemakkelijker maar dat was voor ons geen optie. Al maanden zijn wij bezig met de voorbereidingen, besprekingen, opvolgingen en alles wat bij zo’n actie komt kijken. Jagers zijn ook gewoon mensen met het hart op de juiste plaats. Wij kunnen als jager mensen die het moeilijk hebben het best ondersteunen met het vlees van het wild dat wij schieten.” 

JIJ WIL OOK HELPEN?

Als jachtrechthouder

 

Neem contact met ons op als jullie ook willen tonen dat jullie ook een groot hart hebben! U krijgt een link waar je enkele formaliteiten moet invullen voor de praktische kant van het verhaal. Als u naast het geschonken wild ook wild wil verkopen, dan koopt de wildverwerker deze ook op aan de huidige wildprijzen.

Als aandeelhouder

 

Omdat de opbrengst van het tableau ook helpt om een deel van de kosten te dragen, kan de jachtheer uiteraard niet alles zomaar gratis weggeven. Daarvoor rekenen wij ook op jullie als aandeelhouder! Toon dat je net als je jachtheer een groot hart hebt door een stuk wild te kopen en het stuk dan af te staan aan de voedselbanken. Wat uiteraard ook kan is dat jullie met enkele vrienden een stuk wild samen kopen en schenken. Neemt de jachtheer nog geen deel aan de actie, dan kan jij hem wellicht overhalen om er ook aan deel te nemen!

Als schenker

 

Naast de vele mensen die helpen met het doneren van everzwijnen, zijn er uiteraard ook mensen die niet geen eigen jachtveld in België hebben maar die toch dit goede doel willen steunen. Dat kan! Contacteer ons via schenken@jllc.be en doe ons een voorstel. Met het totale bedrag dat hiermee binnen komt voor 'Wild voor allen', koopt de Jagersliga everzwijnen bij de wildhandel die ook verwerkt worden in het totaalpakket. Sponsoring vanaf € 250 en daarvoor komt het logo van jouw bedrijf met doorlink op onze partnerpagina. Na het jachtseizoen krijgt u ook een uitnodiging voor een leuke receptie als dank voor uw steun. 

vermeersch.png
la fagnarde.png
Gebarsten Concrete Wall
WVA-jager-02.png
Gebarsten Concrete Wall

​PRAKTISCH WILD SCHENKEN

 

U stuurt ons een mailtje of belt ons om aan te geven dat u mee wil helpen. Daarop sturen wij u een specifieke registratielink waarop u uw gegevens en de datum/data doorgeeft waarop u wild wil schenken. Op het einde van de dag/dagen die u doorgaf, telefoneert u ons om door te geven hoeveel stukken opgehaald kunnen worden en de koelwagen van Belgibier komt het wild ophalen.


U krijgt voor het geschonken wild ook een factuur van Belgibier en zij betalen €0,10/kg voor (traceerbaarheid). 

In de eerste plaats is deze campagne uiteraard om mensen die het moeilijk hebben te helpen. Daarnaast toont deze campagne hoe de Jagersliga de jacht op een positieve manier in de media brengt en als laatste krijgt iedereen die aan deze actie meewerkt, visibiliteit. Op de partnerpagina staan alle bedrijven en jachtgroepen die meewerken. Bij alles wat in de on- en offline media zal verschijnen over deze campagne zal telkens een link naar onze website staan. Na het seizoen krijgt iedereen die aan dit project heeft meegewerkt ook nog een leuke uitnodiging! We informeren ook mensen die niet thuis zijn in de jagerswereld. Op elk pakket vlees hangt een etiket van de Jagersliga met de volgende zin:

"Jagers beheren met zorg het evenwicht in de natuur. Dankzij de jager komt een heerlijk, gezond en ecologisch stukje wild ook op jouw bord. Geniet er met volle teugen van! Smakelijk."

JE TOONT NIET ENKEL JE GROOT HART,

 JE KRIJGT ER OOK IETS VOOR TERUG!

good food.png

WIJ WILLEN JULLIE OP VOORHAND AL HARTELIJK DANKEN VOOR ALLE HULP!