top of page
SLAGEN OP HET
PRAKTISCH
JACHTEXAMEN!

Aspirant-jagers kunnen dit jaar opnieuw terecht bij JAGERSLIGA voor verschillende opleidingsdagen als voorbereiding van het praktische jachtexamen. Jagersliga geeft ENKEL les in een erkende schietstand waar jullie op een rustige en professionele manier les kunnen volgen. Ook de theoretische kant (de tentjes) en het parcours van het praktische examen wordt uitgebreid belicht!

Jullie oefenen op inkomende, uitgaande en dwarsende kleien, net zoals op het examen.

Onderschat het belang van deze lessen niet! Ze zijn essentieel om te slagen in het praktische examen!

Schrijf je ook snel in, want de plaatsen zijn beperkt tot 25 per lesdag! We werken voor de sessies in kleine groepjes van 5 voor een heel persoonlijke begeleiding. Je steekt dus heel veel op van onze opleiding. Al onze instructeurs zijn daarnaast ook topinstructeurs die op een rustige en professionele manier les geven! Enkel het beste voor de aspiranten!

Onverwacht bezet? Als je dat minstens 24u op voorhand doorgeeft, dan kunnen we je op één van de andere dagen laten deelnemen. Is er geen enkele plaats meer vrij, dan betalen we je het bedrag terug.

Je neemt deel aan het theoretische jachtexamen en schrijft je daarna ook in voor het praktisch jachtexamen? Je wil dus ook oefenen voor het praktische examen? 

In België heb je, als je meer dan 1 keer per jaar met een vuurwapen wil gaan schieten, een jachtverlof of een sportschutterslicentie nodig. Sinds 26/10/2023 werd een aanpassing gepubliceerd aan het K.B. met betrekking tot de erkenning van schietstanden in België. De wijziging stelt aspirant-jagers in staat om zich voor te bereiden op het praktische jachtexamen zonder een voorlopige sportschutterslicentie aan te vragen. Deze aanpassing zorgt ervoor dat aspirant-jagers kunnen oefenen met jachtwapens onder begeleiding tijdens de voorbereiding op het praktische jachtexamen. Dit kan van zodra ze  geslaagd zijn voor het theoretische jachtexamen. De uitzondering is tijdelijk (3 jaar) en beperkt.

BRON: KLIK HIER

Donker hout
Donker hout

SESSIES

HUIJBERGEN

SCHIETSTAND (MAX 25p.)

 

26/05/2024 - VOLZET

02/06/2024 - VOLZET

16/06/2024 - VOLZET

30/06/2024 - VOLZET

07/07/2024 - VOLZET

21/07/2024 - VOLZET

04/08/2024 - VOLZET

BELANGRIJKE INFO

WAT KRIJG JE ALLEMAAL?

 • 1 lesdag duurt ongeveer 5u    (12u00-17u00)

 • Alle info wat betreft veilige omgang (tentjes)

 • Alle info wat betreft parcours

 • 30 clays - 10 uitgaande, 10 inkomende, 10 dwarsende

 • Munitie is bij Jagersliga uiteraard inbegrepen!

 • Kleischieten in kleine groepjes van 5 personen

 • Je krijgt een team van TOP-instructeurs 

 • Verzekering bij FROS 

NIET VERGETEN!

 • Bij de oefendagen MOET je een uittreksel van het strafregister model 596.1-5A wapens (DUS WAPENS EN NIET JACHT!) meebrengen en afgeven (max. 3 maand oud)

 • Inschrijving is pas definitief na betaling! (annulering kan, maar moet minstens 24u op voorhand)

LOCATIE

Uiteraard zorgen wij ook voor een heel degelijke opleiding kogelschieten. 

Planning voor Oostende: aankomst om 13u00 schieten tot 16u00

Planning Kontich: aankomst rond 18u45, schieten tot 22u00

 

Na aankomst  is er een briefing. Hierin zal het verloop van het examen en de commando's worden uitgelegd. Je krijgt ook een korte uitleg over handeling en controle van het wapen alsook wat te doen bij een ketser of mechanisch defect aan het wapen.

Daarna volgt de praktijk: 3 ronden van 10 schoten. Wij voorzien ook driepikkels zoals er ook op het examen moet geschoten worden. 

Via het inschrijvingsformulier (zie knop hieronder) kan je inschrijven voor de sessies 

LET OP:  Alle gegevens zijn nodig voor de inschrijving. 

Dubbelcheck uw ingegeven informatie dus zeker! Na uw inschrijving wordt u via mail gecontacteerd voor verdere afspraken.

KOGELSCHIETEN

B-14-Wilderness-Ridge-Verasity.png

BELANGRIJKE INFO

WAT KRIJG JE ALLEMAAL?

 • 1 les duurt ongeveer 3u 

 • Alle info wat betreft veilige omgang kogelwapens

 • 30 kogels per persoon

 • Munitie is bij Jagersliga uiteraard inbegrepen!

 • Schieten in kleine groepjes van 8 personen

 • Je krijgt een TOP-instructeur!

 • Verzekering bij FROS 

NIET VERGETEN!

 • Bij de oefendagen MOET je een uittreksel van het strafregister model 596.1-5A wapens (DUS WAPENS EN NIET JACHT!) meebrengen en afgeven (max. 3 maand oud)

 • Inschrijving is pas definitief na betaling! (annulering kan, maar moet minstens 24u op voorhand)

Uw inschrijving is pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld op rekeningnummer: BE81 3631 2791 2324. U betaald €150/sessie. In de mededeling vermeld u: KOGEL+ voornaam + achternaam

Donker hout
Donker hout

KOGEL SESSIES

KONTICH

SCHIETSTAND (max 8p.)

Zaterdag 1 juni - VOLZET

Zaterdag 22 juni - VOLZET

Zaterdag 13 juli - VOLZET

Zaterdag 27 juli - VOLZET

Zaterdag 3 augustus - VOLZET

Wegens de vele aanvragen en de bereidwilligheid van onze instructeur, kunnen we nog 2 extra avondopleidingen inlassen. Enkel in Kontich en NIET in Oostende.

Maandag 15 juli - VOLZET

Maandag 29 juli - VOLZET 

KOGEL SESSIES

OOSTENDE

SCHIETSTAND

Zondag 2 juni - VOLZET

Zondag 30 juni - VOLZET

Zondag 14 juli - VOLZET

Zondag 28 juli - VOLZET

Zondag 4 augustus - VOLZET

WAT DE DEELNEMERS

ER ZELF VAN VINDEN?

 

Omdat de woorden van mensen die reeds les volgden, veel meer zeggen dat wat wij beloven, lees je enkel reacties. Ze staan er niet allemaal op. Het waren er gewoon veel te veel... 

 

Met een slaagpercentage van meer dan 80% kunnen we de lessen alleen maar van harte aanraden!

Bij deze kan ik u zeggen dat ik geslaagd ben voor het praktisch jachtexamen. Mijn jachtverlof is reeds aangekomen dus we kunnen weer een stap verder zetten.

Nogmaals bedankt voor de lessen en de tips. We horen of zien elkaar nog wel op één van de komende evenementen of cursussen.

 

MvgDJ

INSCHRIJVEN PRAKTISCH JACHTEXAMEN 2024

De inschrijvingen starten vanaf 1 mei 2024 en het inschrijvingsformulier (inclusief betaling) moet uiterlijk op woensdag 26 juni 2024 ingediend zijn.

 • Vak 1 van het praktisch gedeelte van het jachtexamen 2024 georganiseerd op 5, 6, 7 en 8 augustus 2024 in 2870 Ruisbroek. In geval van uitzonderlijk veel kandidaten kan vak 1 ook op 9 augustus 2024 georganiseerd worden. 

 • Vak 2 van het praktisch gedeelte van het jachtexamen 2024 georganiseerd in de week van 5 augustus 2024 (eventueel in het weekend). Op een nader te bepalen schietstand. 

 • Vak 3 van het praktisch gedeelte van het jachtexamen 2024 georganiseerd op 12, 13 en 14 augustus 2024 in 3970 Leopoldsburg. 

 • Elke examendag begint om 8 uur. 

Alle geldig ingeschreven kandidaten krijgen uiterlijk twintig dagen voor het examen een brief met de juiste datum, plaats en uur van elke proef.

bottom of page