top of page

NAZOEKEN MET
ZWEETHONDEN

In de jachtwereld zijn zweethonden onmisbaar. Ze beschikken over een uitzonderlijk goed reukvermogen.  De specialiteit van een zweethond is het opsporen van aangeschoten of aangereden wild na een jacht of bij een aanrijding, Een zweethond werkt door het bloedspoor van de prooi, (ook wel zweetdruppels genoemd - vandaar de naam zweethond) te volgen.

Meestal zijn tijdens een jacht, de dieren op slag dood, maar dat is lang niet altijd zo. Regelmatig gebeurt het dat het gewonde dier nog kilometers ver weg vlucht. Als het onfortuinlijke dier niet wordt opgespoord kan het soms nog dagenlang op een ellendige manier creperen.

 

De zweethondenwerkingen in België en Nederland zetten zich in om deze dieren zo snel mogelijk uit hun lijden te verlossen met behulp van zweethonden. Een nazoekteam bestaat uit een zweethond met een geleider.

CONTACTGEGEVENS VLAANDEREN

In Vlaanderen zijn 3 groepen actief namelijk de Vlaamse Zweethondengroep, Het Nazoekteam en de Vlaamse Nazoekvereniging. Contacteer hen voor alle vragen en info OF als je een zweethond nodig hebt.

VZG logo 2020 2.png

VLAAMSE ZWEETHONDENGROEP

(Officieel stamnummer van KKUSH nr 1300)

CONTACTGEGEVENS WALLONIË

In Wallonië is 1 groep actief namelijk de Waalse Zweethondengroep. Contacteer hen voor alle vragen en info OF als je een zweethond nodig hebt.

WAALSE ZWEETHONDENGROEP

(affilié à l’URCSH sous le numéro 1299)

bottom of page