top of page
Peter-01.png
tournee reefilet logo-a.png
tournee reefilet logo-b.png
tournee reefilet logo-d.png
tournee reefilet logo-c.png
tournee reefilet logo-e.png
peter de clercq.png
yakiniku.png

TOURNEE WIE?

Op 1 mei ging de jacht op de reebok in België terug open. Mei en juni zijn dan ook de maanden waar heel wat jagers nogal wat tijd spenderen om reewild te observeren en te selecteren welke bok ze uiteindelijk gaan schieten. Juli is dan weer de maand waar in zowat alle tuinen in België, de bbq wordt gebruikt. De combinatie van jacht en bbq inspireerde ons voor 

TOURNEEWILDFILET

 

Wij willen mensen warm maken om niet enkel in de winter een stukje wild te eten, maar ook in de zomermaanden te genieten van wild op de bbq. Tegenwoordig draait alles rond ecologische en biologische voeding en wat is dat meer dan wildbraad? Vlees van wild is op beide vlakken absoluut de meest verantwoorde voeding (zelfs meer dan groenten!) die je kan vinden en is daarnaast ook nog eens superlekker en gezond.

foto-02.png
foto-01.png
140472232_107119194703403_87519400738712

PETER VAN DE ACTIE

is niemand minder dan Peter De Clercq. Hij is eigenaar en chef van restaurant Elckerlijc en is een ware vuurmeester en barbecue-specialist. Hij is gewezen wereldkampioen barbeque met het Belgische team in Jamaica. Hij is auteur van kookboeken en is te zien in verschillende kookprogramma's op VTM en ondertussen ook al op de Nederlandse tv.

Samen met zakenpartner Eddy Derick brengt hij onder de naam EldurApi, een hele range van bbq-attributen en producten uit.

peter de clercq.png
Houten paneel
fork-small.png
foto-05.png

WAT MOET JE DOEN?

 • Neem een originele foto van jouw wild-barbeque 

 • Stuur een mail naar tournee@jllc.be met je foto en de link naar jouw fb of instagramprofiel.

 • Plaats de foto op je FB en/of Instagramprofiel

 • Als tekst: Wildbbq met (h)eerlijk vlees! Ja(gersliga) natuurlijk!

 • Zet de 4 onderstaande hashtags (#) bij je foto

  • #tourneewildfilet​

  • #jagersliga

  • #yakinikugrill

  • #eerlijkvlees

Hoe meer mensen zien dat wild heel lekker is op de bbq, hoe beter! Foto's zijn niet beperkt tot enkel een foto van wild op de bbq. Gebruik je creativiteit. Dat kan bijvoorbeeld ook een mooie foto zijn van een gedekte tafel, van een gedresseerd bord of van een gezellig familie-etentje bij de bbq. Het is uiteraard wel de bedoeling dat de foto genomen wordt als je een wild-barbeque organiseert.

hashtag.png

INSPIRATIE NODIG?

In samenwerking met Yakiniku en Peter De Clercq werden 5 video's gemaakt. Er werd een video gemaakt waarbij Peter je laat zien hoe je een ree kan villen en versnijden en daarnaast laat hij je meer dan watertanden met 4 overheerlijke receptvideo's.

De video's Reefilet met risotto van Kamut en Ree op pastasalade onthullen we nu al, op vrijdag 9 en 16 juli onthullen we de andere video's! Smakelijk!

foto-04.png
wat moet je doen
shutterstock_1129998575-small.jpg
yakiniku.png

Ondanks het feit dat dit voor elke jager een uitgelezen kans is om jacht opnieuw in een goed daglicht te zetten, willen wij aan iedereen die de moeite doet om aan onze actie deel te nemen, een schitterend prijzenpakket aanbieden.

Je zou voor minder deelnemen!

WAT KAN JE WINNEN?

1ronde tafelgrill Yakiniku
twv € 298.98

yakiniku-ronde-shichirin-teppanyaki-hiba

YAKINIKU 

“Beefing up the people” is het motto van de Japanners. Verzamel mensen voor een maaltijd en grill uw vlees op een traditionele Japanse grill. Een mooie zomeravond met familie of vrienden. De tafel gevuld met heerlijk eten en grill - wat wil je nog meer? Een avond met een heerlijk programma waar uw gasten kunnen genieten van een zomerse gourmet. YAKINIKU shichirins zijn handgemaakt van hoogwaardig keramiek.

WORKSHOP KAMADO WILDBBQ

twv € 240,- (per pakket van 2 personen)

Een workshop wild-bbq met Peter de Clercq als lesgever?

JE KAN HET WINNEN!

Samen met YAKINIKU geven wij 7 koppels de kans om zo'n fantastische workshop te winnen! Een opportuniteit die je niet kan laten liggen uiteraard. Peter zal je tonen hoe je van verschillende wildsoorten, heerlijke gerechtjes kan maken. De workshop gaat door in 'the cave' van YAKINIKU op 22/10/2021 vanaf 18u00

workshop-19.jpg

STILLE DRUKJACHTDAG (EUPEN)
twv € 200,-

Een vorm van jagen die de laatste jaren in België enorm aan populariteit heeft gewonnen, is de stille drukjacht. Als je deze manier van jagen goed toepast, is het resultaat beter dan een traditionele gedreven jacht en wordt het wild veel minder gestoord. De autoriteit op het gebied van stille drukjacht is Dirk Graind'Orge. Met René Dhamen (DNF) helpt Dirk jachtrechthouders om hun jacht om te zetten van drijfjacht naar stille druktjacht.

WIN EEN STILLE DRUKJACHTDAG

Deze dag gaat door in Eupen op 26/11/2021

MESSENSET ‘FOREST LINE’

Berlinger Haus - twv € 60,-

Berlinger Haus Forest Line.jpg

Een set messen op een standaard van 6 BERLINGER HAUS elementen uit de FOREST LINE serie. Roestvrijstalen messen extra gecoat met een hoogwaardige antiaanbaklaag. Uitgerust met handvatten die mahoniehout perfect imiteren, bedekt met een zeer duurzame dunne laag siliconen voor een veilige grip onder alle omstandigheden. Het geheel zit in een effectieve kartonnen doos. De messen passen in de FOREST LINE kookgerei serie.

_7509722.jpg
Houten paneel
bottom of page