top of page

WILD VOOR ALLEN

Nog steeds is er veel armoede in ons land en Covid-19 slaat op economisch vlak heel hard toe. Het aantal mensen dat daardoor in financiële moeilijkheden terecht komen, groeit dag na dag. Wij wilden daar als mens, als jager en als nieuwe jachtvereniging iets aan doen! 

NIET ENKEL EEN HART VOOR DE NATUUR...

jagersliga-wildburgers-web.png

Oproep Voedselbanken

 

Na een oproep van de Voedselbanken in de pers, besloot ons team de handen uit de mouwen te steken en te helpen. In samenwerking met verschillende jagers, jachtgroepen en met wildverwerkers La Fagnarde, Wildhandel Vermeersch en Belgibier, schonken wij op 30 november niet minder dan 18.000 (h)eerlijke wildhamburgers aan de Voedselbanken. De hamburgers zijn verpakt in 1800 pakketten van 1kg. 

Tekort aan wild

 

Omwille van de corona-pandemie was er enkele weken een verbod op druk- en drijfjachten in Wallonië geweest waardoor de toevoer van wild helemaal teruggevallen is. Daarom konden wij op 30/11/2020 helaas niet de beloofde 25.000 hamburgers leveren. In totaal werden 18.000 hamburgers (toch bijna 75% van de beloofde hamburgers) aan de voedselbanken geschonken.

Druppel op een hete plaat

 

Dat deze actie misschien een druppel op een hete plaat is, akkoord, maar laat ons duidelijk zijn dat alle beetjes helpen! Niets doen is uiteraard gemakkelijker maar dat was voor ons geen optie. Maanden hebben wij gewerkt aan de voorbereidingen, besprekingen, opvolgingen en alles wat bij zo’n actie komt kijken. Jagers zijn ook gewoon mensen met het hart op de juiste plaats. Wij kunnen als jager mensen die het moeilijk hebben het best ondersteunen met het vlees van het wild dat wij schieten.” 

vermeersch.png
la fagnarde.png

In de eerste plaats was deze campagne uiteraard om mensen die het moeilijk hebben te helpen. Daarnaast toont deze campagne hoe de Jagersliga de jacht op een positieve manier in de media brengt en als laatste krijgt iedereen die aan deze actie meewerkt, visibiliteit. Op de partnerpagina staan alle bedrijven en jachtgroepen die meegewerkt hebben. Bij alles wat in de on- en offline media zal verschijnen over deze campagne zal telkens een link naar onze website staan.

We informeren ook mensen die niet thuis zijn in de jagerswereld. Op elk pakket vlees hangt een etiket van de Jagersliga met de volgende zin:

"Jagers beheren met zorg het evenwicht in de natuur. Dankzij de jager komt een heerlijk, gezond en ecologisch stukje wild ook op jouw bord. Geniet er met volle teugen van! Smakelijk."

JE TOONT NIET ENKEL JE GROOT HART,

 JE KRIJGT ER OOK IETS VOOR TERUG!

WVA-jager-02.png
good food.png

WIJ WILLEN IEDEREEN DIE GEHOLPEN HEEFT AAN DIT PROJECT HEEL HARTELIJK DANKEN VOOR ALLE HULP!

bottom of page