top of page

De beste voorbereiding op het jachtexamen? 
De combinatie van
JAGERSLIGA & IKWORDJAGER!

sporting team opledingen.png
ikwordjager kleur 2023.png

Wil jij ook het jachtexamen afleggen? Dat kan bij Jagersliga voor zowel het theoretische als het praktische examen. Via onze partner IK WORD JAGER kan je gewoon thuis op eigen tempo studeren voor het theoretisch jachtexamen met de jachtcursus en de online examenvragen. Oefenen voor het praktisch examen kan via JAGERSLIGA SPORTING TEAM.

jagersliga vossenvallen 01.jpg

Ben jij gebeten door de jachtmicrobe? Wil je ook starten met jagen?

Dan moet je eerst slagen voor een theoretische en een praktische proef die wordt afgenomen door het Agentschap Natuur & Bos. Jagersliga helpt je met een intensieve begeleiding als voorbereiding op het praktisch jachtexamen en gaat nu ook een partnership aan met ikwordjager om je goed voor te bereiden op het theoretische jachtexamen. Op de website van ikwordjager vind je de jachtcursus en tal van examenvragen om te slagen voor het theoretisch jachtexamen van het Agentschap Natuur en Bos.


De jachtcursus en de examenvragen op deze website helpen je flink op weg voor die eerste horde: het theoretisch jachtexamen van het Agentschap Natuur en Bos. Geen eindeloze teksten of video’s, maar een doelgerichte cursus en een uitgebreide set voorbeeld examenvragen, net zoals ze gesteld worden op het theoretisch jachtexamen. Het online platform bevat honderden voorbeeld examenvragen voor het jachtexamen in een handig quizformaat. Net als het echte examen zijn ze onderverdeeld in de drie vakken: Wetgeving, Fauna (met fotovragen) en Wapens & Munitie. Na het invullen van elke quiz kan je je resultaat vergelijken met dat van de gemiddelde cursist.


Nog niet overtuigd? Probeer via de onderstaande knop de gratis voorbeeldtest. Een quiz die een mix van voorbeeldvragen bevat uit de verschillende vakken. De info over het jachtexamen vind je op de pagina van het Agentschap Natuur en Bos. 

INSCHRIJVEN THEORETISCH JACHTEXAMEN 2024

Op zaterdag 20 april 2024 wordt het theoretisch gedeelte van het jachtexamen georganiseerd te Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel (Sint-Joost-ten-Node). Het jachtexamen wordt in 4 sessies georganiseerd. De kandidaten kunnen zich vanaf woensdag 3 januari 2024 inschrijven voor een sessie naar keuze

Aspiranten met de Belgische nationaliteit kunnen inschrijven en betalen via het elektronisch inschrijvingsformulier op het e-loket.​ Aspiranten die niet de Belgische nationaliteit hebben, kunnen zich inschrijven met een papieren inschrijvingsformulier dat te verkrijgen is bij Natuur en Bos, Havenlaan 88 bus 75, 1000 BRUSSEL of via e-mail op jachtexamen@vlaanderen.be Om te kunnen deelnemen moet de inschrijving en betaling uiterlijk op 13 maart 2024 ingediend zijn.

Het Jagersliga Sporting Team dat de praktische opleidingen organiseert, werd begin 2024 door FROS erkend als schietclub en kreeg erkenningsnummer C02579

Dat wij kwaliteit bovenaan plaatsen met zowel onze lesgevers als met onze omkadering, mag duidelijk wezen!

 

Alle aangesloten leden zijn vanaf de betaling van het lidgeld een volledig jaar verzekerd voor alle kleischietingen waaraan zij deelnemen. Dat is dus ook geldig voor kleischietingen die het Sporting Team niet organiseert. 

OPLEIDING HAGEL+THEORIE

Alle aspirant-jagers kunnen dit jaar opnieuw terecht bij JAGERSLIGA voor verschillende opleidingsdagen als voorbereiding van het praktische jachtexamen. Jagersliga geeft ook les in erkende schietstanden waar jullie op een rustige en professionele manier les kunnen volgen. Ook de theoretische kant (de tentjes) van het praktische examen wordt uitgebreid belicht! Jullie oefenen op inkomende, uitgaande en dwarsende kleien, net zoals op het examen.

Onderschat het belang van de lessen zeker niet. Ze zijn heel belangrijk om te slagen in het praktische examen!

Schrijf je ook snel in, want de plaatsen zijn beperkt! Momenteel liggen de data nog niet vast, maar klik op onderstaande knop zodat we je op de hoogte kunnen houden van zodra de data gekend zijn. We werken voor de kleischietsessies in kleine groepjes van 5 voor een heel persoonlijke begeleiding. Je steekt dus heel veel op van onze opleiding. Al onze instructeurs zijn daarnaast ook topinstructeurs die op een rustige en professionele manier les geven! Enkel het beste voor de aspiranten!

Onverwacht bezet? Als je dat minstens 24u op voorhand doorgeeft, dan kunnen we je op één van de andere dagen laten deelnemen. Is er geen enkele plaats meer vrij, dan betalen we je het bedrag terug.

Praktisch examen

In België kan je wettelijk gezien slechts 1 keer per jaar een wapen hanteren als je geen jachtverlof of sportschutterslicentie hebt. 

 

Jagersliga zorgt voor oplossingen! Via een lidmaatschap bij het Jagersliga Sporting Team ben je volledig in orde om reglementair te gaan kleischieten. Zoveel je wil. Via onderstaande link kan je een ook een voorlopige sportschutterslicentie aanvragen. Volg je enkel de lessen in Huijbergen (Nederland), dan heb je die niet nodig.

lysander.png

OPLEIDING KOGEL

B-14-Wilderness-Ridge-Verasity.png

Uiteraard zorgen wij ook voor een heel degelijke opleiding kogelschieten. 

Planning voor Oostende: aankomst om 13u00 schieten tot 16u00

Planning Kontich: aankomst rond 18u45, schieten tot 22u00

 

Na aankomst  is er een briefing. Hierin zal het verloop van het examen en de commando's worden uitgelegd. Je krijgt ook een korte uitleg over handeling en controle van het wapen alsook wat te doen bij een ketser of mechanisch defect aan het wapen.

Daarna volgt de praktijk: 3 ronden van 10 schoten. Wij voorzien ook driepikkels zoals er ook op het examen moet geschoten worden. 

bottom of page