top of page

De beste voorbereiding op het theoretisch jachtexamen? 

ikwordjager kleur 2023.png

Studeren voor het theoretisch jachtexamen van het Agentschap Natuur en Bos Vlaanderen doe je gewoon thuis op je eigen tempo met de jachtcursus en de online examenvragen.

jagersliga vossenvallen 01.jpg

Ben jij gebeten door de jachtmicrobe? Wil je jager worden?

Dan moet je eerst slagen voor een theoretische en een praktische proef die wordt afgenomen door het Agentschap Natuur & Bos. Jagersliga helpt je met een intensieve begeleiding als voorbereiding op het praktisch jachtexamen en gaat nu ook een partnership aan met ikwordjager om je goed voor te bereiden op het theoretische jachtexamen. Op de website van ikwordjager vind je de jachtcursus en tal van examenvragen om te slagen voor het theoretisch jachtexamen van het Agentschap Natuur en Bos.


De jachtcursus en de examenvragen op deze website helpen je flink op weg voor die eerste horde: het theoretisch jachtexamen van het Agentschap Natuur en Bos. Geen eindeloze teksten of video’s, maar een doelgerichte cursus en een uitgebreide set voorbeeld examenvragen, net zoals ze gesteld worden op het theoretisch jachtexamen. Het online platform bevat honderden voorbeeld examenvragen voor het jachtexamen in een handig quizformaat. Net als het echte examen zijn ze onderverdeeld in de drie vakken: Wetgeving, Fauna (met fotovragen) en Wapens & Munitie. Na het invullen van elke quiz kan je je resultaat vergelijken met dat van de gemiddelde cursist.


Nog niet overtuigd? Probeer via de onderstaande knop de gratis voorbeeldtest. Een quiz die een mix van voorbeeldvragen bevat uit de verschillende vakken. De info over het jachtexamen vind je op de pagina van het Agentschap Natuur en Bos. 

thumbs up.jpg

Wij wensen je alvast heel veel succes met de voorbereiding van zowel je theoretische als praktische jachtexamen!

bottom of page