top of page

Afrikaanse Varkens Pest


We leven in donkere tijden. Letterlijk en figuurlijk. We leven in tijden waar er nogal wat met ons klimaat en de natuur mis gaat. Waar er veel ziektes plots opduiken bij mens en dier en die onze wetenschappers moeilijk of niet onder controle krijgen. De Jagersliga heeft als één van haar doelstellingen samenwerken. Samenwerken met natuurverenigingen, andere belangengroepen en met de landbouw.

We horen vanuit die landbouwsector nogal wat bezorgdheden betreffende het snel opkomen van de varkenspest in Polen.

Veel Vlaamse jagers gaan op everzwijnen jagen in Polen en verschillende organisaties bieden jachtreizen naar Polen aan.

De landbouw en de Jagersliga zijn dan ook terecht ongerust betreffende het eventueel overwaaien (omwille van de jacht) naar België. Dat we dit ten allen prijze moeten voorkomen, is uiteraard heel duidelijk. De gevolgen voor de landbouw zouden desastreus zijn.


De Jagersliga wil dan ook een oproep van gezond verstand lanceren naar alle organisatoren van jachtreizen en naar jagers om zeker op te letten wanneer ze in Polen gaan jagen. Het zou maar al te spijtig zijn mocht ons land er nog een gezondheids- en economische crisis bij zou krijgen. Bekijk zeker ook even deze video.

Wij danken alle (jacht) reisorganisatoren en jagers om aan onze landbouw, varkentjes en onze passie te denken en te vrijwaren van deze pest. Natuur gezond = mens gezond.


Stay safe.

Michel Demilie

133 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Goed gezien

コメント


bottom of page