top of page

Bedankt vriend!Toen ik zo'n vier jaar geleden aan het brainstormen was om een nieuwe jachtbelangenvereniging op te richten, kwam de naam van m'n goeie vriend Lysander direct naar boven. Hij was de geknipte man om dit mee op te starten. Toen ik hem vroeg of hij mee wou werken, kreeg ik (naar wat ik van hem ook verwacht had) onmiddellijk een enthousiast antwoord. Lysander en ik kennen elkaar ondertussen al een heel aantal jaren en zijn complementair aan elkaar. Samen bliezen we zo'n 10 jaar geleden ook de HVV Jonge Jagers West-Vlaanderen nieuw leven in. We weten perfect wat we aan elkaar hebben. Partners die op elkaar kunnen rekenen.


Bij de eerste samenkomst rond de oprichting van Jagersliga had hij me wel duidelijk gemaakt dat hij een 3-tal jaar wou meewerken om onze nieuwe vzw op de kaart te krijgen. Met alle voorbereidingen voor de opstart is dat in totaal toch zo'n 4 jaar geworden. Lysander vroeg eind vorig jaar dan ook aan het bestuur om hem uit zijn bestuursfunctie te ontslaan. Ook veranderende werkomstandigheden zorgen ervoor dat hij keuzes moet maken en daar hebben we uiteraard alle begrip voor. Lysander wil en zal betrokken blijven, maar vanaf nu dus vanop de 2de rij. Is het met hulp bij een subsidiedossier of met een opiniestuk, helemaal weg zal hij nooit zijn.


't Is ook niet dat ik hem minder zal zien, want samen hebben we vorig jaar een jachtveld in het Waalse Coutisse overgenomen. Daar werken we nu samen met enkele aandeelhouders aan revier- en biotoopverbeterende maatregelen om van dit gebied een pareltje te maken.


"Lysander, namens het voltallige bestuur wil ik jou heel erg bedanken voor je inzet, je inzicht, je passie en gedrevenheid van de afgelopen jaren bij de opstart en de eerste werkjaren van Jagersliga! Zonder jou stonden we niet waar we momenteel staan.

Bedankt vriend!"


Kristof Vandewoestijne

Team Nationaal


Lysander schreef zelf ook nog een woordje dat jullie hieronder kunnen lezen.

 Onlangs vroeg een vriend van me waarom we met Jagersliga een vereniging hadden opgericht.

En waarom was lid worden van een belangenorganisatie een must? Een vraag die ik meermaals per maand voorgeschoteld krijg en ik beantwoord ze graag nog eens.

 

Ten eerste is een monopolie geen goede situatie. Daar ben ik heilig van overtuigd. Vandaag stond trouwens in De Standaard een interview met de CEO van SD Worx - sponsor van de wielerploeg met Lotte Kopecky. 'Voor een duurzaam businessmodel is meer concurrentie beter.' Voilà.

Als we als jachtsector onze belangenbehartiging interessant en scherp op de snee willen houden, is concurrentie een must.

Concurrentie zorgt ervoor dat leden de keuze hebben.

Concurrentie zorgt ervoor dat organisaties actiever de behoeften van hun leden (moeten) vervullen, omdat die leden een positief alternatief hebben. Ze kunnen namelijk naar een andere organisatie overstappen. Zo vergroten we het aantal aangesloten leden in totaal, want anders zouden die afhakers niet meer vertegenwoordigd zijn.

 

Ten tweede zou elk lid de bijdrage die ze betalen, moeten zien als 'het uitbesteden van jouw lobbywerk' en 'het versterken van de organisatie die dat lobbywerk doet'. De kracht van grote aantallen is niet te onderschatten. Dat is mijn antwoord op de vraag 'wat krijg ik voor mijn lidmaatschap?' Een sterkere organisatie die meer gewicht heeft. Al de rest is bonus.

 

Als je bovenstaande leest, dan is het meteen duidelijk dat ik altijd lid van Jagersliga zal blijven.

Ook al geef ik als voorzitter nu de fakkel door, ik ben en blijf de trouwste supporter van deze nieuwe sterke speler in de jachtwereld!


Lysander Werbrouck361 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Goed gezien

תגובות


bottom of page