top of page

Belgibier, HVV & Jagersliga...Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir kwam in september 2020 met een nieuw plan om de populatie everzwijnen in toom te houden. De bedoeling? Mens en everzwijn op een duurzame manier met elkaar laten samenleven. Eén van de doelstellingen in het plan is ervoor zorgen dat wildbraad gemakkelijker verkocht kan worden. De mobiele koelcel van Belgibier in Lummen en in Waimes, zijn daarin een goeie stap. Jagers kunnen er 24/7 evers en reeën verkopen. De kosten van het trichine-onderzoek neemt Belgibier voor zijn rekening en registreren in het systeem kan eenvoudig via een online platform.


Belgibier, het wildverwerkend bedrijf waarmee wij voor onze actie 'Wild voor allen' samenwerken, is erkend wildverwerker en promoot wild naar horeca en supermarkten. Laat het promoten van wildbraad nu net één van de punten zijn waar Jagersliga de voortrekker van is. Niet alleen met onze 'Wild voor allen'-actie, maar ook met de recente actie 'Tournee Wildfilet' zorgt de liga voor een positief beeld van wildbraad in de pers én op sociale media.


De 2de optie is de versoepeling van de wetgeving omtrent de verkoop van wild aan particulieren en detailhandel. Op vraag van minister Demir heeft Hubertus Vereniging Vlaanderen een juridische analyse gemaakt van de mogelijkheden in de buurlanden over de rechtstreekse verkoop van wild aan horeca en detailhandel. De minister ziet in dat onze voedselveiligheidsregels niet zijn aangepast om wildbraad op een goeie manier te kunnen verkopen. Hopelijk zien we binnen korte termijn ook aanpassingen aan de wetgeving en kunnen we als jager eindelijk ook aan particulieren en detailhandel ons wild verkopen.


LUMMEN (Kwezelstraat 10)

1 ° Aanmelden bij Robbe Calcoen: 0499 75 29 13 of Mario: 0477 72 54 52

Zij zullen de code van het cijferslot van de toegangspoort doorgeven.

Collectiepunt Lummen foldertje
.pdf
Download PDF • 803KB

WAIMES (Bruyères 81)

1 ° Aanmelden bij Robbe Calcoen: 0499 75 29 13 of Mario: 0477 72 54 52

Zij zullen de code van het cijferslot van de toegangspoort doorgeven.

Collectiepunt Waimes uitleg
.pdf
Download PDF • 575KB

610 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page