top of page

Een vliegende start


Op de teamvergadering eind maart van Team Antwerpen, kwamen enkel teamleden met het idee om een quiz te organiseren met vragen uit het jachtexamen. Dit werd door de anderen goed opgepikt en iedereen schoot in actie. Er werd een locatie gezocht en er werd ook een online versie op instagram gemaakt.

De tijd die we hadden om de quiz af te werken (enkele weken voor het theoretische examen) werd te krap en het hele project werd verschoven naar volgend jaar. De vragen werden opgeborgen en de prijzen gingen de kelder in.

Rond diezelfde periode kwamen heel wat vragen binnen van aspirant-jagers of wij mogelijkheden hadden om hen te helpen bij de voorbereiding van het praktische examen. Blijkbaar kregen de aspiranten door de sluiting van de schietclub van Ruisbroek, geen mogelijkheden om te oefenen. Enkele brainstormsessies over de praktische en wettelijke mogelijkheden later, beslisten we om degelijke ondersteuning te bieden bij het oefenen voor het praktische jachtexamen.

Het team ging op zoek naar een locatie en vond die net over de grens in het Nederlandse Huijbergen. Momenteel zijn in Vlaanderen (nog) geen mogelijkheden. Wetteksten werden gecontroleerd er werd her en der navraag gedaan over wat mocht en kon. De beslissing dat we met deze actie gingen starten, ging rond als een lopend vuurtje en gedreven en getalenteerde lesgevers en instructeurs kwamen zelf naar ons toe om te ondersteunen.

Uiteindelijk was het zover en werd alle in vorm gegoten. De data werden vastgelegd, aankondigingen werden gemaakt op onze website en sociale media kanalen en de inschrijvingen konden beginnen. Tot vlak voor de deadline werd heftig heen en weer getelefoneerd, geappt en er werden honderden mails verstuurt Iedereen was uiteraard wat nerveus over de goeie afloop. Waren we niks vergeten? Was iedere deelnemer goed ingelicht over de locatie? Hadden we alle nodige materiaal voorzien? Had iedereen betaald? Met een goeie voorbereiding weet je dat alles vlot loopt en dat deed het dan ook. De eerste sessie was een succes en de reacties van de cursisten waren lovend. Dit is wat we wilde bereiken.

Ondertussen zijn de 3 oefendagen achter de rug en het resultaat mag er zijn! Mijn hoed af voor allen die hieraan meegewerkt hebben!

Mijn bijzondere dank gaat uit naar lesgevers theorie Evelien, Michael en Leander, naar schietinstructeurs Aagje, Jim, Filip en Michel die in totaal meer dan 8.000 patronen opsoupeerden, naar Kristof die ons dik gesteund heeft en de sociale media voor zijn rekening nam, naar Tom die de betalingen en de honderden mails voor zijn rekening nam en naar mijn moeder die voor de broodjes zorgde! Dikke merci allemaal. Jullie waren fantastisch! Zalig om met dit team te mogen werken.


Met weidelijke groeten,

Peter Van Minnebrugge.

122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page