top of page

Gamefair 2022Het was heel mooi, maar het is weeral voorbij. Gamefair Vlaanderen mag zeker een vervolg krijgen in 2023. Het was mijn eerste jachtbeurs en dan meteen bij Jagersliga op de stand. Dat betekent samen staan met zielsverwanten, samen staan met mensen die ondertussen vrienden zijn geworden, samen staan voor de jacht van vandaag, maar zeker ook voor de jacht van morgen! Het was spannend en ik was ook wat onwennig als ik eerlijk ben. Ik zit nu eenmaal meer tussen m’n koeien, dan onder de mensen. Geruggesteund door een sterk team en de ‘goede zaak’ waar we voor staan, heb ik de zenuwen maar aan de kant gezet!


Omdat ik nog steeds aspirant-jager ben, ligt bij mij de nadruk altijd wat meer op de startende jager. De startende jager heeft 'vroeger' niet meegemaakt. Alleen daardoor is hij of zij al in het voordeel. Als startend jager worden nieuwe wetten en maatschappelijke verandering waarschijnlijk net iets minder als een bedreiging gezien. Gewoon, door niet anders te kennen!


Net afgelopen weekend is me weer eens duidelijk geworden hoe waardevol ook de ervaren jager wel is. Ik heb genoten van de verhalen van oude rotten in het vak. Ik raakte in vervoering van een bouwjachtjager uit Nederland die me vertelde hoe je slimmer moet zijn dan de vos om hem te verschalken. Onder hoe je tegen de wind aan moet komen lopen, over hoe je snel en vooral geluidloos tewerk moet gaan om efficiënt een vos te laten 'springen'. We konden samen ervaringen uitwisselen hoe leuk het is om met fretten op ratten te jagen al ben ik natuurlijk stiekem wel een beetje jaloers op zijn super alerte terriërs die bij gebrek aan een vos, maar wat graag een rat verschalken! M’n onzekerheid werd ook weggepraat door de verhalen van een dame die al vele jaren jaagt. Ze vertelde me hoe ze aan het begin van haar jachtcarrière, de eerste vos die ze zag, tot tweemaal toe miste omdat ze haar geweer nog op veiligheid had staan. Ze stelde me gerust toen ik vertelde dat ik niet zeker was of ik wel snel genoeg zou reageren tijdens een ‘jacht voor de voet’. Als ik nu door het veld of het bos aan het wandelen ben en ik hoor iets wegvliegen of rennen, dan draai ik me altijd bruusk om. Bang om niet te zien wat daar op de vlucht gaat. Ze drukt me op het hart dat er een zee van tijd is. Tijd zat om het geweer van de veiligheidspal te doen, te kijken wat daar opvliegt en het schot te lossen,… Ja, ik raakte meermaals in vervoering door de verhalen van de ervaren jager. De jongjager van vandaag, is de ervaren jager van morgen. Ik besef echter dat de ervaren jager van vandaag meer dan nodig is. Als peter of meter van de jongjager van vandaag. Om de kennis en de verhalen, om de passie te delen!


Met weidelijke groet, Thomas Linssen


Wil jij je net als Thomas ook goed voorbereiden op het praktische jachtexamen, schrijf je dan snel in voor de oefendagen die Jagersliga organiseert. Aanstaande zaterdag kan je bij Jagersliga terecht voor de eerste oefendag. Naast 4 juni kan je ook 2 juli en 9 juli nog komen oefenen!


Waarom bij Jagersliga inschrijven?

1) Oefenen op een erkende schietstand

2) Per 5 aspiranten - 1 erkend instructeur

3) Alles is 100% legaal geregeld


Heb jij nog geen voorlopige sportschutterslicentie, ook daar helpt Jagersliga je bij. Benut alle kansen die je hebt om te slagen! Wij wensen alle aspiranten alvast heel veel succes. Alle info via www.jllc.be/oefendagen

129 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Goed gezien

Comments


bottom of page