top of page

Jachthond in the pictureWie eenmaal een voorliefde voor een bepaald type hond heeft, blijft meestal aan dit type trouw bij de zoektocht naar de ideale pup. Een type hond omvat meerdere rassen. De FCI (Fédération Cynologique Internationale) heeft meerdere rassen van één type gegroepeerd. Als de tijd rijp is om een nieuwe hond in huis te halen, kiest men een specifiek ras, gevoelsmatig eerder dan beredeneerd.Elf jaar geleden zou er een pup in ons huis komen . Over het type hond was er bij mij geen twijfel. Jachthonden genieten mijn bijzondere interesse. Mijn favoriet ras ontdekte ik per toeval : De Duitse Staande Langhaar.


Voor ik het ras Duitse Staande Langhaar kende, zocht ik informatie over de verschillende jachthondenrassen. Eén ras uit de FCI-groep 6, de “lopende honden” wekte m’n interesse, puur gevoelsmatig . Toch nam de rede m’n gevoel over. De “lopende honden” lenen zich meer voor de jacht in een meute of voor zweetwerk op grof wild. Toen werd het voor mij duidelijk dat ik een match zou vinden in de FCI-groep 7, de “staande honden”. De lopende honden zijn niet echt geschikt voor ons landschap, vind ik. Staande honden daarentegen zijn ideale gebruikshonden voor de kleinwild jacht in Vlaanderen. Het was een eureka-moment toen ik het ras Duitse Staande Langhaar ontdekte. De eerste ontmoeting met een volwassen DSL was beslissend.

De naam “Duitse Staande Langhaar” is een lange naam ”DSL” is een letterwoord , zeg maar: “de Langhaar”.
Mijn eerste DSL heet Onno. Onno heeft Nederlandse lijnen in zich. M’n 2de DSL, een teefje, komt uit Duitse lijnen voort. Ze is donkerbruin, ze wordt vier, ze is een lieverd van 30 kg zwaar, een goeie werkster en ze heet voluit Rêve Van ’t Graafsbos.


Joost en Nele Notebaert-Delanote .


Wil je Joost en Nele contacteren? Stuur een mail naar jagers@jllc.be

124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Goed gezien

留言


bottom of page