top of page

Jachtmentor gezocht!

Jagersliga zoekt ervaren jagers die aspiranten met raad en eventueel daad willen bijstaan als jachtmentor.


Ervaren jachtmentor gezocht

©FOTO PRUVOOST


De meerderheid van de aspirant-jagers komt tegenwoordig niet meer zoals vroeger uit een jagersfamilie. Dat wil zeggen dat zij eigenlijk geen enkele praktische ervaring hebben op jachtgebied. Ze hebben weliswaar lessen gevolgd en zijn geslaagd in het jachtexamen, maar dat is niet voldoende om hun kennis in de praktijk om te zetten. Moet ik iets meenemen als ik een invitatie krijg om ergens te gaan jagen? Hoe wordt een tableau gelegd? Hoe kan je een haas of everzwijn ontweiden? Welk kaliber schaf ik best aan? Waar kan ik terecht om een Waalse permis aan te vragen? Wat zijn de ongeschreven regels van de jacht?

Deze aspiranten kunnen niet rekenen op iemand uit hun nabije omgeving die hen met dergelijke vragen kan bijstaan. Het is aan de ervaren rotten om hun kennis en kunde te delen. Uit ervaring weten we dat dit heel veel voldoening geeft.


Wat vragen/verwachten wij?


Wij verwachten niet dat jullie aspiranten meenemen op je eigen jacht. Dat mag uiteraard wel wanneer er bijvoorbeeld een goeie klik is en jij mogelijkheden hebt om mensen mee te nemen. We verwachten vooral dat startende jagers jou als vertrouwenspersoon kunnen contacteren als zij vragen hebben over jacht. Dat kan gan van het geven van advies bij de aankoop van een eerste wapen, wat mee te nemen op een eerste drukjacht, informatie geven over ethiek, welke optiek aan te kopen enz. Het gaat dus in eerste instantie om een vertrouwenspersoon en hulplijn.


Wat is jouw profiel?

Je bent iemand met veel jachtervaring. Je hebt kennis van wild, wapens, optiek, ethiek en de verschillende manieren van jagen en je maakt graag tijd om jouw ervaringen te delen. Je staat achter onze slogan 'Omdat jacht uitgelegd moet worden' en kan op een duidelijke en rustige manier zeggen waar het op staat. Meer verlangen we niet.


Interesse?


Wil jij ook een mentor zijn? Aarzel niet en contacteer ons via jagers@jllc.be of op 0496 407 808

Samenwerken aan een positieve toekomst!

Team Jagersliga
193 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kramsvogel.

Comentarios


bottom of page