top of page

Jagers & politiek


Heb jij ook vaak het gevoel dat we als jager verder en verder in het nauw gedreven worden? Dat de politiek geen snars begrijpt van wat wij doen en dat ze ons eigenlijk liefst vleugellam zouden maken? Dat alle beslissingen die genomen worden, vooral op emotie genomen worden en dus zowat steeds anti-jacht zijn? Dat we gesust worden met een dode mus? Dat onze tegenstanders met de meest absurde voorstellen wel gehoord worden? Wel eerlijk gezegd heb ik dat gevoel ook soms. Maar hoe komt dat en wat kunnen we er aan doen?


We kunnen sakkeren, zuchten, klagen en zagen, maar daar help je niemand mee vooruit. Dat zorgt er enkel voor dat de negatieve spiraal versterkt wordt waardoor mensen op den duur moedeloos en futloos worden.

Ik heb als zelfstandige de laatste jaren heel zware tijden te verduren gekregen. Niet dat mijn werk niet meer in orde was, nee mijn textielsector zit gewoon enorm in het slop. Niets sloeg mee. Er kwam geen opdracht meer binnen. Het spaargeld dat we in de laatste 25 jaar aan de kant gezet hadden, smolt als sneeuw voor de zon. Ik had alle redenen om te zagen en te klagen, maar dat is niet wie ik ben. Ik weiger Calimero te zijn! Dat is niet mijn ingesteldheid. Creatief zoeken naar oplossingen. Ondanks tegenslagen positief blijven en er toch het beste van maken. Dat is het enige wat telt.


Gelukkig is er een voor de hand liggende oplossing. Enkele decennia geleden was je als minister een rariteit als je geen jachtverlof op zak had. Ook cabinetards en zelfs chauffeurs van ministers trokken de natuur in met een wapen over de schouder. Toen zag je in elke gemeentelijke minaraad ook geëngageerde jagers die mee het beleid bepaalden. Helaas moet je tegenwoordig echt enorm je best doen om een jager te vinden die politiek actief is. En als je al iemand kan vinden, dan zal hij/zij vaak ook in alle talen zwijgen over zijn/haar passie.

Vandaar de oproep: kijk lokaal naar waar jij mee kan helpen om het beleid enerzijds te informeren en anderzijds bij te staan. Alleen wanneer er terug engagement is, kunnen we uit deze situatie geraken. Zet de stap en help mee!


Met weidelijke groet,

Kristof Vandewoestijne

Team Nationaal


106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page