top of page

Jagersliga / Wildbeheerscommissie ANB


Beste Jagersliga-leden,

Zoals jullie ongetwijfeld al weten, werd Jagersliga eind 2021 ook officiële gesprekspartner op het gebied van jacht voor de Vlaamse Overheid. Eén van de personen die Jagersliga daar zal vertegenwoordigen is Aagje Veys. Zij is betrokken bij de wildbeheerscommissie van ANB en ze stelt zich kort even voor.
Aagje bereiken kan via aagje@jagersliga.be

Even kort voorstellen, ik ben Aagje Veys, 43 jaar, woonachtig te Bottelaere (Merelbeke) en ben beroepsmatig freelance BI and data viz developer. Ik ben lid geworden van Jagersliga omdat het een positieve belangenvereniging is. Jagersliga bestaat uit een team van enthousiaste mensen die met feiten de jachtbelangen in de ruimste zin van het woord behartigen. Dat is ook mijn visie. Wij jagers moeten stoppen met dat Calimero-gedrag. Met geklaag, gezaag en gekanker dat iedereen tegen de jacht is, geraak je nergens. We moeten uitleggen dat jagen veel meer is dan enkel schieten. Dat jagen ook het veld ingaan is zonder wapen om na te gaan hoe het met de fauna is gesteld. En neen, niet enkel het wild dat geschoten wordt, maar ook controleren hoe het bijvoorbeeld met de kievit is gesteld.

Toen ik mijn jachtverlof haalde, heb ik enorm veel negatieve reacties gekregen. Iemand noemde me zelf moordenaar. Na positief in dialoog te gaan, snapt het merendeel van de mensen uit mijn omgeving waarom ik jaag. En genieten ze mee van wat ik oogst. En degene die me een moordenaar noemde? Ze zou dolgraag eens een dagje meegaan om het allemaal beter te begrijpen. En die positieve dialoog gebeurt met respect voor ieders mening, zoals je als jager respect hebt voor de natuur. En met feiten. Ondanks dat jagen voor velen onder ons een passie is, moeten we soms onze emoties opzij zetten, en met feiten de dingen durven benoemen.


Zoals jullie al lazen, werd Jagersliga in december ook officiële gesprekspartner van de overheid in verschillende commissies. Als kersvers lid van de wildbeheerscommissie bij ANB, wil ik mij dan ook 100% inzetten en mijn taak in naam van Jagersliga ook op een positieve, constructieve en proactieve manier vervullen. Samenwerken aan een positieve toekomst is het motto.


Met vriendelijke groeten,

Aagje

134 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Goed gezien

Comments


bottom of page