top of page

Wapens/Kleischieten : sportingteam JLLC.Fabricatie van jacht- en kleiduifwapens vergt heel wat dure machines en daardoor ook kapitaal. De 2 B’s, Browning & Beretta, zijn dan ook uit de kluiten gewassen multinationals en het meest bekend onder de leden. Maar om naamsbekendheid in onze hobby te verkrijgen, is knowhow en een goed draaiende marketingmachine niet noodzakelijk een vereiste. Traditie is sterk gekoppeld aan jacht en een naam die traditie hoog in het vaandel draagt, is het Duitse merk Krieghoff.

Het kleine familiebedrijf Krieghoff is ondertussen al aan de 5e generatie aanbeland en produceert sinds 1886 zeer hoogwaardige vuurwapens. De uitgebreide line-up gaat van een enkelschot kiploop tot ‘best gun’ juxtaposés en is daardoor te uitgebreid om helemaal te bespreken in een kort artikel. We hebben daarom besloten om even in te zoomen op hun bekendste model: De K80.


Topmodel

Onder de indrukwekkende line-up van Krieghoff springt de K80 eruit als het vlaggenschipmodel. Dit hagelgeweer, dat zeer populair is bij competitieschutters, belichaamt de toewijding van het bedrijf aan uitmuntendheid. De firma werkt nog steeds op een relatief traditionele manier en voornamelijk via handenwerk, maar slaagt er desondanks wel in om die succesvol te combineren met heel wat innovatie. In deze 3 video’s kan je onder andere te weten komen hoe ze dit aanpakken (Deel 1, deel 2 en deel 3).

De kwaliteit van het hout, staal, behandelingen, gebruik in de echte wereld enzovoort zijn doorheen de jaren allemaal in de puntjes uitgewerkt en worden blijvend verbeterd. De hoge eindkwaliteit van het product, gecombineerd met een uitstekende balans, zorgt er dan ook voor dat heel wat topschutters zoals Ed Solomons, Ben Huswaithe, Mark Winser etc met een K80 schieten. Het aantal wereldkampioenschappen gewonnen met een K80 maakt de eerdergenoemde ‘2B's’ zeer zeker meer dan jaloers.


Kleiduifschieten

Met andere woorden: met een topwapen zoals een Krieghoff K80 kan je dus geen enkel excuus meer hebben om te missen of het is de zon, de wind, een druppel zweet in je oog of een late avond de dag ervoor. Missen ligt dus, als we het serieus stellen, aan de schutter en niet de kwaliteit van het wapen. Wil je je niveau graag opkrikken, omdat je je verantwoordelijk voelt om je wild goed te kunnen aanspreken of simpelweg omdat je graag je score wil verbeteren, kan je bij het Jagersliga Sportingteam absoluut terecht!

We leren er je met veel plezier een juiste visualisatie, voetpositie, schouder en schiettechniek aan. Aarzel dus niet om je lid te maken en op een van volgende events met de groep in leuke sfeer te trainen.


Met weidelijke groet,

Karel Hespel

Team-V / Team-Redactie
421 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page