top of page

"Geweldige ervaring"


Je bent aspirant-jager en wil oefenen voor het praktisch examen? Schrijf je dan vandaag nog in voor de oefendagen van Jagersliga. De eerste sessies zijn ondertussen achter de rug en de reacties van de aspiranten spreken boekdelen!


Eind december 2021 verviel de vergunning van de Shooting Club Klein-Brabant in Ruisbroek. De laatste decennia konden duizenden aspiranten hier terecht om zich voor te bereiden op het praktisch jachtexamen. Het praktisch examen zelf (behalve het kogelschieten) werd ook in deze club afgenomen.

De aanvraag voor een nieuwe vergunning voor de uitbreidings- en herlokaliseringsplannen loopt momenteel nog. Op welke termijn deze club dus terug open zal kunnen gaan, is momenteel nog koffiedik kijken. Het zag er voor de aspirant-jagers dus wel heel bedroevend uit om zich voldoende te kunnen voorbereiden op het praktische jachtexamen. Veel schietclubs zijn er in Vlaanderen helaas niet meer te vinden.


Toen wij van verschillende aspiranten die slaagden in het theoretisch jachtexamen te horen kregen dat ze zich luidop afvroegen hoe het nu eigenlijk verder moest met hun voorbereiding op het praktische jachtexamen, begon het creatieve denkproces van het bestuur direct op volle toeren te draaien. Zoals jullie ondertussen al weten is Jagersliga op dat gebied snel en creatief in het vinden van oplossingen.

Een werkgroep wordt opgestart en taken om oefendagen in te richten, worden verdeeld. Omdat we uiteraard op een 100% wettelijke en correcte manier les willen geven, worden mogelijk problemen als eerste besproken in de werkgroep.


PROBLEEM? : In België mag je zonder sportschutterslicentie of jachtverlof, slechts 1 keer per jaar een wapen hanteren.

OPLOSSING 1 : Eén van onze bestuursleden heeft onlangs een sportschietclub overgenomen (meer positief nieuws daarover binnenkort ;-)) Op die manier kunnen de aspiranten aan de scherpe prijs van €35 aan een voorlopige sportschutterslicentie komen zodat er veel geoefend kan worden.

OPLOSSING 2 : Schietvereniging 'Trapke Op' waarmee we samenwerken, ligt in het Nederlandse Huijbergen op letterlijk 1 minuut over de Belgische grens vlakbij de Kalmthoutse Heide. In Nederland mag je als je geen jager of sportschutter bent en de erkende eigenaar van de club is niet fysiek aanwezig, 3 keer per jaar oefenen. Is hij wel aanwezig, dan is daar zelfs totaal geen beperking op.


PROBLEEM? : lesgevers moeten minstens 2 jaar een sportschutterslicentie hebben.

OPLOSSING : ons netwerk is gelukkig heel groot en gedreven instructeurs worden dan ook binnen de kortste keren gevonden. Er zijn verschillende leden die ons zelf bellen om hun diensten aan te bieden. Hartverwarmend!


Alle voorbereidingen worden genomen en de vele whatsapp-berichten die de laatste dagen in de Team-groep binnenrolden, tonen goed aan dat onze lesgevers enorm gedreven zijn. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Niets vergeten? Alles tot in de puntjes geregeld? Best spannend allemaal want alle medewerkers willen direct een hoge standaard zetten!De aspiranten worden verwelkomt en alle lesgevers worden voorgesteld. Tijdens een leerrijke uiteenzetting krijgen onze aspiranten ook een samenvatting over veilige omgang met wapens. Waar moet op gelet worden? Wat is er belangrijk? Hoe hou ik een wapen eigenlijk vast? Na de uitleg worden de aspiranten in kleine groepjes van 5 verdeeld en elke groep wordt een lesgever toegewezen. Elk groepje kan nu onder deskundige begeleiding oefenen op inkomende, uitgaande en dwarsende kleien en ook op het theoretische gedeelte en het veilig parcours worden onze aspiranten voorbereid.

In de namiddag komt een nieuwe groep aspiranten aan en herhaald het hele gebeuren zich.


De reacties nadien van de aspiranten spreken boekdelen en doen heel veel deugd. Vergis je niet, het werk dat we aan deze oefendagen hebben met het hele team is niet te onderschatten, maar van de mensen te horen krijgen hoe goed en professioneel ze het vinden, geeft een enorme boost natuurlijk.


Wist je dat?

Er nog enkele plaatsen vrij zijn voor de komende oefendagen? Mail snel naar tom@jllc.be om te kijken wat mogelijk is. Daarnaast kunnen Jullie ook voor het kogelschieten bij ons terecht! Ook hier terug een degelijke opleiding op zowel theoretisch als praktisch gebied met een topinstructeur. Een echte aanrader dus. Klik snel op onderstaande knop en schrijf je in nu er nog plaats is!

142 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Goed gezien

Comments


bottom of page