top of page

Onze natuur.


Met veel enthousiasme en nieuwsgierigheid ging ik ‘Onze natuur’ bekijken, want ja ook jagers dragen de natuur zeer nauw aan het hart. De beelden zijn magnifiek, de uitleg zeer leerrijk. Zowel jong als oud kan meegenieten van de mooie natuur die rondom ons aanwezig is.

‘Jacht is natuur en natuur is jacht’ is het gevoel dat bij mij opkwam bij het bekijken van de film:een havik die een konijn slaat, een klapekster die een muis vangt een snoek die op vis jaagt, enz. ‘Onze natuur’ is gemaakt met zeer veel toewijding en geduld en dat is ook te zien aan het eindresultaat. Proficiat aan Natuurpunt, het Agentschap Natuur en Bos en de makers van deze mooie beelden. Dit is een initiatief die de natuur enkel maar positief kan beïnvloeden.


Als jager bevinden we ons zeer vaak in de natuur en dit niet enkel tijdens het geliefde jachtseizoen. Voor vele jagers is jagen een heel jaar lang hard werken: tellen, sensibiliseren i.v.m. loslopende honden, bijvoederen, hagen aanplanten, wildakkers inzaaien, gewasschade voorkomen en indien nodig bestrijding uitvoeren, behoren tot onze dagdagelijkse taken. Het spreekt dan ook voor zich dat we dan ook heel vaak een contactpersoon voor de landbouw zijn als het aankomt op schadepreventie of inzicht in hoe populatiebeheer hand in hand kan gaan met de landbouwactiviteit zelf.

Onze visie is dat enkel door samen te werken met de verschillende gebruikers van de natuur (Anb, Natuurpunt, Landbouw, Dnf en de Jachtsector) we het verschil kunnen maken zodat de natuur in België er beter van wordt.


Ons doel is om deze samenwerking tussen de verschillende sectoren verder uit te bouwen, om de flora en fauna in gans België verder positief te ondersteunen. Heel graag vormen we hierbij dan ook een aanspreekpunt voor het brede publiek om toelichting te geven bij de manier waarop jacht bijdraagt aan de natuurlijke voedselketen in de 21ste eeuw, en waarom we als Jager doen wat we doen.


Weidelijke groeten,

Arno Breyne

Jagersliga Team-W


115 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kramsvogel.

Komentáře


bottom of page