top of page

OpleidingsdagenAfgelopen zondag was het opnieuw zover… de eerste opleidingsdag! Op zondag 26 mei startte onze reeks opleidingen. Hoewel die dag samenvalt met de sluitingsdag van GameFair zetten we onze aspiranten toch op de eerste plaats.

We noteren jaar na jaar meer inschrijvingen voor onze opleidingsdagen en merken dat steeds meer kandidaten meedoen aan het examen. Dit is vanzelfsprekend een hele goeie zaak voor de jacht.

 

Dit jaar vallen ons 3 trends op


  1. Meer vrouwen in de jacht. +/- 20% van onze inschrijvingen komen van vrouwen. Dat de jacht in de lift zit bij de jongere generatie was al duidelijk en nu blijkt ook dat de toekomstige jachtwereld niet langer een mannenwereld zal zijn en dat is maar goed ook.

  2. Nederland is meer aanwezig.  +/-20% van onze inschrijvingen zijn mensen vanuit Nederland. Dit is een enorme stijging t.o.v. andere jaren.

  3. Nieuwkomers in de jacht. Meer dan 50% geeft aan nog nooit een wapen van dichtbij te hebben gezien. Dit is echt opmerkelijk, want tot voor kort werd de jachtmicrobe doorgegeven via familie. Een jagende vader, broer of oom die de passie doorgeeft. Vandaag zijn het dus meer en meer mensen die uit zichzelf de roeping vinden om zich in de jagerij te gaan verdiepen.

 

Onze opleiding kogelschieten is ondertussen al volledig volgeboekt. Het succes van deze opleiding ligt in de tijd en aandacht dat we spenderen aan/met elke deelnemer. We houden geen korte sessies waar de nadruk ligt op snel snel schieten en doorschuiven, maar we nemen voldoende tijd. Aspiranten krijgen de mogelijkheid om verschillende reeksen te schieten en we dagen hen ook uit om tijdens hun sessie de nodige handelingen uit te voeren in geval van bv. een ketser.  

 

Voor het theoriegedeelte dat samengaat met met hagelschieten zijn er van de 175 plaatsen, nog een 30-tal plaatsen vrij. De kracht van onze opleiding zit hem in werken met kleine groepen. De groepjes van maximaal 5 personen zorgen ervoor dat iedereen persoonlijke aandacht krijgt en vragen vrijuit gesteld kunnen worden. Bij het hagelschieten blijft die groep ook zo klein zodat we een persoonsgebonden aanpak kunnen bieden. Iedere aspirant krijgt dan ook de informatie die hij of zij nodig heeft. De deelnemers gaan dus met veel meer naar huis dan een simpele "'t is er neffe". 

 

Dit alles zou echter niet mogelijk zijn zonder ons gepassioneerd team van vrijwillige lesgevers! Zij investeren met plezier hun hart, hun ziel én hun vrije tijd in de toekomst van de jagerij en wij zijn hen dan ook enorm dankbaar!

  

Wil je nog inschrijven voor het hagelschieten, dan is het nu het moment! Dit kan via deze link: https://www.jagersliga.be/jachtexamen2024

 

Team Jagersliga

 

 

 

 

 

 

 

 

101 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page