top of page

Persbijeenkomst Wild voor Allen!

Deze morgen om 11u was de persvoorstelling van het project "Wild voor Allen" in de bedrijfsgebouwen van Wildhandel Vermeersch te Roeselare. In samenwerking met verschillende jagers en jachtgroepen en met Wildhandel Vermeersch en La Fagnarde, konden we maar liefst 18.000 wildhamburgers aan de Voedselbanken schenken. Dit is misschien maar een druppel op een hete plaat maar alle beetjes helpen uiteraard. Niets doen is gemakkelijker, maar dat was voor ons geen optie. Al maanden zijn wij bezig met de voorbereidingen, besprekingen, opvolgingen en alles wat bij zo’n actie komt kijken. Jagers hebben het hart op de juiste plaats en omdat de Voedselbanken constant op zoek zijn naar voeding, was het voor ons snel duidelijk. Wij kunnen mensen die het moeilijk hebben, het best ondersteunen met het vlees van het wild dat wij schieten.

De belofte was 25.000 stuks maar door het jachtverbod van enkele weken op druk- en drijfjachten, zullen de resterende 7.000 stuks na het jachtseizoen geschonken worden. Niemand minder dan Peter De Clercq kwam voor de aanwezige persmensen ook enkele (h)eerlijke hamburgers klaarmaken. Dat ze gesmaakt werden hoeft je niet te verbazen!

De actie is ook nog niet voorbij dus wil jij ook schenken, contacteer ons vandaag nog!


Eén van de taken waar wij als Jagersliga volop op inzetten is de positieve kant van jacht belichten zodat mensen zien wat jacht eigenlijk is. Door begrip zorg je voor draagvlak. Dit eerste project is daar een mooi voorbeeld van en zo zullen er nog vele volgen!


Etienne Rubens (directeur Voedselbanken) en Lysander Werbrouck

Foto's © Cézanie Vandewoestijne


59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page