top of page

Restaurant Rebelle


Restaurant Rebelle in Marke (Kortrijk) is een ontmoetingsplaats voor jong en oud, steeds op zoek naar betaalbare topgastronomie en onlangs bekroond met een michelinster. Ernaar strevend een restaurant te zijn dat door de gasten omschreven wordt als warm en gastvrij geeft Chef-kok Martijn Defauw samen met Tessa D’haene het beste van zichzelf.


Ze kozen samen om in hun gezellige 19de -eeuws arbeidershuisje voor de minimalistische keuken waar je niet à la carte eet maar je laat verrassen door een vast menu. Kwaliteit staat daarbij op alle vlakken centraal alsook het gebruik van eerlijke, verantwoorde producten, liefst met zoveel mogelijk lokale producten. De keuken is hedendaags, jong en vernieuwend, met oog voor detail en evenwicht. Er worden creatieve, uitdagende gerechten geserveerd met invloeden uit de Oosterse cultuur.

Daarnaast is de keuken het verlengde van de chef en krijgen de gerechten op die manier hun eigen identiteit. Toegankelijk, geen pretenties, minimalistisch met een kleine schittering en een snuifje pit.


Chef Martijn werd bekend door het tv-programma 'Ja, chef' waar Lysander en Kristof hem mee het veld in namen. De opname daarvan kan je bekijken via deze link. Hij ging ook reeds mee op grofwildjacht in de Oostkantons om zo kennis te maken met drukjacht.


Jessica Lemmens

Team-L Jagersliga

70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page