top of page

Samenwerken, een must!

Nico Deryckere, de man die binnen de Jagersliga instaat voor dossiers rond biotoop en biodiversiteit, heeft gisteren volop gewerkt aan de realisatie van opnieuw een top-biotoopproject. Op het domein van kasteel Ooidonk, zet de tandem Biocrea en Agriland volop in op natuurinclusieve landbouw en het samenlopen van zowel economisch als ecologisch belang.

In een eerste fase worden de poelen aangepakt en volledig op punt gezet zodat deze optimaal hun rol kunnen vervullen als levensbronnen voor onder andere amfibieën, watervogels, insecten, akker- en moerasvogels. Een lange houtkant zal worden voorzien om 2 stukken bos aan elkaar te koppelen. Op die manier krijgt de fauna de kans om deze rijke strook te gebruiken als snelweg tussen 2 bossen. Een dichtgeslibde gracht die in contact staat met de slotgrachten zal worden opengetrokken zodat er terug water in stroomt. Amfibieën, insecten en vogels zullen hier opnieuw een extra plekje terugvinden waar het goed toeven is.


Het is dus van het grootste belang dat de communicatie tussen jagers en belanghebbenden bevorderd wordt zodat:

1) Bestaande samenwerkingen uitgediept worden

2) Nieuwe samenwerkingsverbanden gesmeed worden

3) Samenwerkingen gestimuleerd worden


Een positieve houding is ook in biotoopverbetering een absolute must! Constructieve landbouwers, privé grondeigenaars, natuurorganisaties, de imkerij en jagerij worden betrokken in deze projecten. Gemeenschappelijke belangen zorgen ervoor dat dit mogelijk is. Samen sterk voor een rijk en biodivers platteland. Sterk werk Nico!


33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Goed gezien

留言


bottom of page