top of page

SereniteitAfgelopen dagen werd de jachtwereld opgeschrikt door het plotse overlijden van Patrick Geelhand de Merxem, gepassioneerd wildbeheerder en oprichter van wildbeheereenheid In Flanders Field. In deze moeilijke tijden wensen Hubertus Vereniging Vlaanderen en Jagersliga de familie, de vrienden en de naaste kennissen van Patrick vooreerst heel veel sterkte in het verwerken van het nieuws. Koester, ondanks alle vragen en verdriet, vooral de fijne herinneringen aan deze toch wel bijzondere man met een heel groot hart voor de natuur.


Naar aanleiding van dat overlijden, publiceerde Jagersliga op 9 mei een post op zijn open facebookpagina. De honderden reacties die op de post volgden, waren in hoofdzaak reacties van medeleven. Een deel was ronduit ongepast, mensonwaardig en heel pijnlijk voor familie, vrienden en kennissen van de overledene. Op de sociale mediapagina’s van enkele kranten, verscheen het artikel van het overlijden ook, maar wat daar te lezen stond, tart elke verbeelding. Er is zoiets als persvrijheid en uiteraard kan een krant plaatsen wat ze wil, maar zij hebben wel een bepaalde verantwoordelijkheid te dragen over de reacties die door lezers geplaatst worden. Al is het maar om die lezers tegen zichzelf te beschermen. Uiteraard moeten meningen kunnen verschillen, maar opruiende en haatdragende boodschappen naar om het even welke groep mensen, moet zo snel mogelijk een halt toegeroepen worden.


De jachtsector roept de Vlaamse media dan ook op om niet alleen sereen te berichten over dergelijke feiten, maar ook -en vooral- om de vele haatreacties op hun sociale mediakanalen als Facebook en Twitter te monitoren.

Jacht mag dan voor veel mensen een gevoelig onderwerp zijn, bij een sterfgeval van een medemens past enkel sereniteit, ingetogenheid en respect. Dit is geen kwestie van vrije meningsuiting, of een inperking ervan, dit is een kwestie van fatsoen. Gelieve die te respecteren aub.

1.012 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Goed gezien

Comments


bottom of page