top of page

Start Veltem Gundog TrainingDe opstart van de opleiding was voorzien voor beginfebruari 2024. We weten allen dat als een evenement zijn voorbereiding heeft gekregen er zeker een verassing om de hoek komt kijken. Dit jaar was het de overvloedige regen zodat het terrein voor 90% onder water stond. In dergelijke omstandigheden is het niet opportuun om honden een opleiding te geven. Je kan er van op aan dat de hond zich anders gaat gedragen en er tussen hond en baasje een woordenwisseling zal starten. Om die reden werd de cursus dan ook met een maand vertraagd, maar uitstel is geen afstel.

Jagersliga had zijn leden een opleiding beloofd en Gundog Veltem staat garant voor de uitvoering van die belofte.

 

Op 3 maart was het dan zover. Op die dag was het de kennismaking en werd er aan de deelnemers alle info verstrekt, zodat die een beeld van de opleiding kregen. Op zondag 10 maart stond dan eindelijk de eerste les op de agenda.

 

Alle deelnemers waren meer dan stipt op tijd en na een eerste rondgang om iedereen zijn materiaal bij te sturen, kon de opleiding starten. De groepen - gevorderden, middengroep en beginners - werden verdeeld. Verschillende deelnemers waren verbaasd over de methode van aanpak en de wijze waarop hun hond reageerde. Na de les waren er verscheidene deelnemers die moesten bekennen dat hun hond anders reageerde dan wat ze gewoon waren. Herhaalde malen heb ik moeten horen: "En thuis doet die dat niet! Waarom hier dan wel?" Deelnemers die dachten dat hun hond de commando’s perfect kon uitvoeren, hebben ervaren dat er nog werk aan de winkel was.


Gaan wij nu beweren dat de cursisten die al met hun hond gewerkt hadden, dit verkeerd hadden aangepakt? Neen zeer zeker niet! Diegene die al met hun hond gewerkt hebben, sturen we bij. Bij de honden/bazen, zonder opleiding werken we aan een correcte houding/handeling. De ongeleide projectielen proberen we te her-programmeren tot geleide projectielen. De cursisten hebben nu ervaren dat er nog werk aan de winkel is maar zijn blij dat ze aan de cursus deelnemen en zien dat ze daardoor meer bereiken.

 

Jagersliga Gundog Veltem

Team opleiding

132 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kramsvogel.

Comments


bottom of page