top of page

Startende jagers & JagersligaAfgelopen vrijdag was er de jaarlijkse drukjacht in de prachtige roodwild-rijke regio rond Bütgenbach, Büllingen en Rocherath. De Oostkantons zijn qua gevoel echt een deeltje Duitsland in België. Zowel qua sfeer als uitstraling. Het is toch iets helemaal anders dan bijvoorbeeld de Ardennen. Afgelopen vrijdag lag de streek net als vorig jaar tijdens de drukjacht, onder een maagdelijk wit deken en zorgde de aangevroren mist, voor heel feeërieke plaatjes.

Afgelopen donderdagmorgen kreeg ik van de jachtrechthouders de vraag of we met Jagersliga 2 plaatsen wilden wegschenken aan startende jagers. Uiteraard willen we dat heel graag! Ondertussen konden we met Jagersliga al bijna 20 startende jagers een plaats geven op een klein- of grofwilddag en steeds krijgen we heel leuke reacties van zowel de winnende als van de uitnodigende jagers. Deze acties vallen dan ook in erg goeie aarde en zijn voor heel wat startende jagers, een ideale introductie in de jagerij.

Toen ik donderdagmiddag contact opnam met Matthias en Leander om hen het leuke nieuws te melden dat zij de 2 vrije plaatsen gewonnen hadden en dat zij daags nadien om 8u stipt op het afgesproken adres moesten zijn , waren zij uiteraard heel blij en dankbaar. Het werd voor hen wat geregel op het werk, maar het hield hen in elk geval niet tegen! Gelukkig maar!


foto ©Wauter Dewulf


Mathias was als eerste op de plaats van afspraak en was duidelijk wat nerveus en onder de indruk. Als beginnend jager ergens aankomen zonder dat je iemand kent, kan wat onwennig zijn natuurlijk. Leander kwam samen met een andere jonge jager die zich voor deze dag had ingeschreven. Omdat ik verantwoordelijk was voor de inschrijvingen van de jagers en omdat het weerzien met alle vrienden en met iedereen een babbeltje slaan ook wat tijd vraagt, kon ik helaas niet alle tijd met hen spenderen. Ik zag wel dat de eerste contacten gelegd werden.

Voor Mathias werd het ook een allereerste kennismaking met een grofwild jachtdag, voor Leander werd het zijn 2de dag. Je kan het op zijn minst gezegd, niets anders dan een memorabele dag noemen. Leander zei me, en ik citeer: "Ik heb er enorm van genoten, het was magisch en onvergetelijk!"

Naast het prachtige witte landschap, het gezelschap en de sfeer die je bij deze jachtgroep er gratis bij krijgt, zal het feit dat beiden hun eerste stukken wild konden strekken, waarschijnlijk ook wel meegespeeld hebben. Mathias schoot zijn eerste stuk reewild en de hoofdvogel schoot Leander af! Hij kon zowel zijn eerste stuk reewild als zijn eerste stuk zwartwild strekken. Wat ben je dan blij dat je deel kan uitmaken van de vreugde en het intense gevoel van deze 2 startende jagers. Daarom alleen al wil je zoveel mogelijk startende jagers de kans geven op een dergelijke onvergetelijke dag. Een dag die zij nooit of te nimmer nog zullen vergeten. Een dag die zij dankzij de jachtrechthouders en Jagersliga konden winnen.

Het tableau werd gelegd en geblazen voor 12 reeën, 4 everzwijnen en een vos. We zagen heel wat roodwild tijdens de 4u durende drukjacht, maar niemand nam het risico om een geweidrager te strekken en met een boete huiswaarts te keren. Beter niet geschoten, dan fout geschoten uiteraard.


Nogmaals via deze weg wenst het hele Jagersliga-team beiden een welgemeende Waidmannsheil!

Kristof Vandewoestijne


670 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kramsvogel.

Comments


bottom of page