top of page

't Veilinghuis


Het begon allemaal in 1939 toen Adolf & Hermin, kortweg Dof & Minneke het eerste Veiling café openden. Op 2 mei 1970 gingen Gaston Withofs en Mona verder met de uitbating van de café Fruitveiling. Later zette zoon Luc zijn eerste stappen in de horeca, al op 14-jarige leeftijd.


Hij werd onmiddellijk gebeten door de horeca-microbe. Na jaren zich op te werken, opende hij in 1987 zijn eerst horeca zaak, feestzalen ’t Veilinghuis. In 2009 stapte zoon Jan ook mee in de zaak, om samen in 2013 dan de huidige brasserie te openen. Zij zijn nu samen de drijvende kracht achter ’t Veilinghuis. Twee fijnproevers, die Bourgondisch kunnen genieten van lekker eten en drinken, maar bovenal twee mannen met een hart voor horeca, ondertussen met een heel team aan gepassioneerde mensen achter hen die als een geoliede machine de feestzalen, brasserie, de events en hun nieuwe concept Bake Away On Fire draaiende houden.


Met hun concept Bake Away on Fire zijn Luc en Jan tijdens de coronaperiode gestart om toch een enige vorm van omzet te genereren. Een formule waarbij grill- pakketten en Ofyr toestellen voor thuisgebruik gelanceerd werd, ook een periode waarin het outdoor cooking erg geliefd was en de mensen thuis aan de slag gingen.

Luc en Jan zijn ondertussen officiële dealers van Ofyr en The Bastard en in hun zaak ’t Veilinghuis is een toonzaal ingericht waar deze toestellen in verschillende modellen en daar bovenop allerlei attributen tentoongesteld staan.

Ook worden er geregeld Workshops georganiseerd waarbij chef-kok Lars Vandenreijt het beste van zichzelf geeft en de gasten culinair verwend. Als kers op de taart mochten ze de eer hebben om in het internationale boek Ofyr-Chefs te staan dat in 65 landen gepubliceerd wordt.

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page