top of page

Toon jouw jachtpassie!Soms moeten we vechten voor onze passie, maar het meeste bereiken we door jacht uit te leggen. Dat is althans hetgeen waarvan ik steeds meer overtuigd geraak. Theoretisch heeft iedereen een gigantisch potentieel via sociale media, maar het valt me toch op dat veel berichtgeving telkens in dezelfde ‘groep’ mensen rond gaat. Eigenlijk is dit een gemiste kans.

Een jager die aan een andere jager uitlegt waarom hij jaagt kan best interessant zijn, maar daar bereiken we ‘Jan met de pet’ niet mee. Het valt me op dat als er dan toch eens een gesprek via sociale media gevoerd wordt tussen een jager en iemand van buiten de jacht, dat dit vaak uitmondt in verwijten en scheldpartijen. Vaak zijn het mensen met diepe anti-jachtgevoelens. Ze zijn de discussie en de energie niet waard. Zelf steek ik er in ieder geval geen energie meer in.


Daarom zoeken we binnen Jagersliga naar andere mogelijkheden. Zo is onlangs de poster ‘Wat een jager allemaal doet! geïntroduceerd. Met goede beelden en beperkte tekst krijgt iedere geïnteresseerde in een oogopslag een beeld van wat wij doen als jager. Dat is wat we met zijn allen moeten doen. Manieren zoeken waarmee we mensen die neutraal staan tegenover de jacht kunnen informeren op een moment dat ze er open voor staan, daar ligt onze taak! Meer info over de poster kan je vinden via deze link.


Nog zo'n initiatief dat we net hebben gelanceerd is een QR-code waardoor je na het scannen van de code op een pagina komt met uitleg over de bestrijding van kraaien, kauwen, Vlaamse gaaien en eksters. Door deze op een trechterval of een larsenkooi te hangen, hebben mensen de kans om zich te informeren. Ik heb gemerkt dat veel mensen zo’n trechterval waar kraaien in zitten, zielig vinden. Eens we ze uitleggen, waarom we zoiets doen, kunnen de meeste mensen het wel plaatsen. Zo is mijn ervaring althans. Meer info over de QR code kan je vinden via deze link.


Om de jacht uit te leggen hebben we jullie ook nodig! Weet jij een mooie plek om de poster op te hangen? Dat kan bijvoorbeeld bij jouw (klein)kinderen op school, in een sporthal, in een winkel of op je werkplek,… Vraag onze gratis posters en help ons mee om onze medemens te informeren.

Hebt u ook een trechterval of een larsenkooi staan? Ga naar de pagina en print de QR code die onderaan de pagina staat af en hang hem aan jouw kooien en vallen. Want samen moeten we werken aan een positieve toekomst!


Thomas Linssen

Jagende boer en lid van het nationaal team.

71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Goed gezien

Comments


bottom of page