top of page

Uniek event!11 mei 2024, Kasteel van Schoten.


Uniek omdat 81 Jachthoornisten op Fürst Pless of Parforce hoorn samen hun “Feestouverture” brachten. Een door de Schotense componist Toon Daems speciaal voor deze gelegenheid op toon gezet werk, dat hij ook zelf dirigeerde.


Uniek omdat deze Jachthoornisten, in hun verschillende kledij, nog nooit samen gemusiceerd hadden.  Bovendien bestond deze groep zowel uit blazers die in de fase van nog niet helemaal zuivere klanken zaten, als uit blazers met onvermengde klanken.  Hoe dan ook het was steeds een volledig samengaan van hoornist en hoorn. Met vooral een sterk vertrouwen in elkaar en in Toon, de rots in de muzikale branding.

Zo ontstond deze eenmalige muzikale conversatie die de lucht rond het kasteel tot leven bracht. Want net zoals het lied van de hoorns zingt het leven soms uitbundig, soms ingetogen, bij wijlen melancholisch of droevig, maar gelukkig meestal levenslustig en blij.


Uniek omdat de Jachthoornisten vierden dat het musiceren op hun natuurhoorns in Vlaanderen erkend werd als Immaterieel Cultureel Erfgoed. Na dit gezamenlijk optreden brachten verschillende Jachthoorngroepen, naar hun persoonlijke voorkeur, opnieuw klankrijke melodieën. De afwisseling was fascinerend.

Hun samenkomst draaide uit op een talrijk bijgewoonde receptie met hoornklanken, hapjes en proostende glazen. Want muziek brengt mensen samen!


Met dank aan alle aanwezigen, zowel toehoorders als hoornisten.

Met dank aan iedereen die, met grote of kleine dingen eraan bijdroeg om dit evenement mogelijk te maken!!


Vik Rubberecht en Patrick Vernaeve.

Namens Jachthoorngroep Botermelck - La Garenne

 

 

69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page