top of page

ChefsVoor het culinaire gedeelte van onze nieuwsbrief zetten we elke maand een CHEF-member ‘in the picture’. Zij lichten hun zaak wat toe. Deze maand geven we het woord aan Raf Sainte van ‘De Gebrande Winning’ in Sint-Truiden.

De keuken die wij aanbieden heeft zijn oorsprong bij Simone, de grootmoeder van chef Raf Sainte. Een grootmoederkeuken is niet wat wij ambiëren, maar ik laat mij vooral inspireren door de liefde om een goed product uit te kiezen en door het water dat ik reeds in de mond krijg als ik terugdenk aan de grandioze dingen die zijzelf met beperkte middelen op tafel kon toveren. De herinnering aan hoe ze met haar ‘big shopper’ de ganse stad doorkruiste om de beste kalkoen te gaan kopen. Of een gevleesde rib, het beste gehakt, de beste kip voor 't spit, de meest roze zalm...

De liefde voor het product, deze liefde voor uiterste zorgvuldigheid. De liefde voor het te beogen eindproduct en de liefde voor wat op tafel komt voor de gasten, dat is wat ik nastreef, maar dan met een nieuw kantje en heel wat creativiteit.

De Michelingids beschrijft De Gebrande Winning als volgt: Deze karakteristieke hoeve, met een leuk café aan de ingang, heeft zijn authentieke charme bewaard. Het is een plek waar men geen poespas maar mooie producten verwacht. De chef bevestigt met kraakverse ingrediënten en topsauzen. De rijkdom van Vlaamse recepten komt hier samen met moderne subtiliteiten. De machtige bierkaart sluit er perfect bij aan! De Gebrande Winning is in 2018, 2019 en 2020 verkozen tot het beste bierrestaurant en opgenomen in de Bib Gourmand vanaf 2019.

Een absolute aanrader om eens binnen te springen bij deze Jagersliga-CHEF! Vergeet je lidkaart ook niet mee te nemen ;-)

93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Goed gezien

留言


bottom of page