top of page

Restaurant Caillou, Chefs member

Interview met Sander Van de Walle, chef van restaurant Caillou in Heist-aan-Zee.


Goedemiddag Sander, wat me opvalt is de keuze van de naam Caillou. Leg uit .

De naam Caillou is onderbouwt met dubbele bodem. Steen, Steenhuyse die een verwijzing is naar de achternaam van de echtgenote van de chef. Tevens staat het voor stapSTEEN en bouwSTEEN voor en in onze carrière.


Wat is de visie van de chef over de Caillou ?

Caillou is een jonge frisse zaak die gaat voor een ongedwongen kwaliteitsbeleving. Alles wat op het bord komt en de manier waarop dit aan tafel komt, is op een ontspannen manier zodat mensen zich ten alle tijde comfortabel kunnen voelen gedurende hun bezoek aan ons.

Wij werken steeds met 1ste keuze uitgezocht en uitgepuurde producten, zowel in de keuken als in het glas. We gaan deze dusdanig naar voor brengen dat de puurheid niet verloren kan gaan. Ik wil met Caillou een plaats geven binnen de gastronomie voor ongedwongenheid, beleving en vooral gezelligheid aan tafel.


Ik zie hier ook een klein maar fijn terras.

Qua terrasbeleving kunnen we enkel vertellen dat het niet overdekt is dus enkel op warme zonnige dagen te genieten valt. Er staan 3 tafels waarvan 2 met de vuistregel.. first come, first served. Ze zijn met andere woorden niet reserveerbaar.

Het is zo dat je hier een duidelijke keuze gemaakt hebben voor een fris restaurant, jong personeel en uniformiteit. Toch moet er hier een stevige ruggengraat zijn.

Dat is zeker zo. Met Frederik Deceuninck (chef van restaurant Sel Gris en mentor) en Camille Steenhuyse als maitre, plus mijn opleiding en stages is die er zeker.


Inderdaad dit is duidelijk. Dank je dat ik je even mocht interviewen in naam van de Jagersliga. En trouwens proficiat met het behalen van je jachtvergunning! Nog heel veel succes met Caillou en met de jacht.


Dank je, Michel.


Scholing: Hotelschool ter Groene Poorte,

Werkplaatsen: Lijsterbes, Auberge du Pecheur, de Oosthoek, Hof ter Eycken, Sel Gris

Schoolstages: de Oosthoek, Les Forges du pont d’Oie, de Eiken, Hof van Cleve

Professionele stages: Chocolate Line, ’t Zilte, bakkerij Painture, Zaranda, Likoké, Tribeca

Titels: Lid van de 33 meesterkoks. Eerste kok van België 2019 Prosper Montagné


Michel Demilie

Hoofdredacteur Jagersliga


77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kramsvogel.

Comments


bottom of page