top of page

Het JLLC Sporting Team.Wanneer ik een idee in mijn hoofd heb, doe ik er meestal niet lang over om het uit te werken. Maar deze keer was ik al een half jaar aan het broeden op het plan om een Jagersliga Sporting Team op te richten, alleen wist ik niet goed hoe en wat.

Verschillende keren had ik tijdens vergaderingen over dit idee een balletje opgeworpen. Ik vond voor- en tegenstanders, toch wilde het maar niet concreet worden. Na de vergadering in februari kreeg ik dan toch een helder moment. Wanneer dan ook mijn agenda me wat vrije tijd gunde, zette ik me achter mijn computer. Het resultaat was een uitgewerkt voorstel naar de collega’s. Zoals het hoort in een vereniging werd hierover hevig heen en weer gediscuteerd in onze whatsapp-groep. Ieder had zijn of haar mening of idee.

Uiteindelijk werd door meerderheid aan stemmen beslist om het JLLC Sporting Team op te richten. Vanaf dat moment ging alles heel snel. Dankzij Kristof die de lay-out voor zijn rekening nam, een pracht van een website ontwikkelde en ervoor zorgde dat we een leuk tenue met pet hadden, was alles op 2 dagen geklonken.

Inschrijvingen werden mogelijk gemaakt, vesten en petten besteld. In Kymacreations vonden we een drukker en partner die zou instaan voor de verzending van de outfit. Ondertussen telt het Sporting Team al 25 leden. De spullen worden deze week bij hen worden geleverd en als iedereen het schietvest en de pet op de schietingen waaraan ze deelnemen dragen, dan is ons doel geslaagd. De bedoeling van het Sporting Team is niet zozeer gericht op topprestaties, maar eerder op de herkenning van jagers en Jagersliga-leden onder elkaar en dit op alle mogelijke schietclubs en weideschietingen. Het ontwikkelen van een teamgevoel, mensen uit alle hoeken van het land bij elkaar brengen. Door het dragen van dezelfde outfit kunnen de Sporting Team-leden elkaar herkennen, waardoor een band geschept kan worden of op zijn minst makkelijker gesprekken aangeknoopt worden. Ook voor de niet-leden zal dit opvallen en hopelijk wordt daardoor hun nieuwsgierigheid geprikkeld. Dit kan op zijn beurt leiden tot meer Sporting Team-leden of leden voor Jagersliga. Iedereen is welkom bij het Sporting Team: zowel de topschutter, de fanatieke kleischutter, als de occasionele kleiduifschutter die af en toe eens “just for fun” wil schieten. De samenhorigheid primeert op de resultaten.


Sinds kort is Karel Hespel ook betrokken bij de organisatie en hij heeft veel meer kaas gegeten van kleiduifschieten dan ik. Hij zal ervoor zorgen dat een 4-tal keer per jaar iets speciaals georganiseerd wordt voor de Sporting Team-leden. Deze gezellige bende zal dus vast en zeker goed voorbereid het nieuwe jachtseizoen starten en buiten het seizoen ook nog eens op een leuke manier kunnen oefenen.


Peter Van Minnebruggen

Team Jagersliga


Naast de aanwezigheid op weideschietingen worden er enkele keren per jaar ook een aantal events onder het motto ‘Food&shoot’ georganiseerd. De bedoeling hiervan is voor het traditioneel jachtseizoen de techniek wat bij te schaven in een leuk kader. Tips rond visualisatie, lichaamshouding, voetpositie, schouderen etc kunnen allemaal besproken, uitgetest in een kleine groep. Lukt het ondanks het coaching toch iets minder dan maakt het foodgedeelte het ruimschoots goed. ;-)

117 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page